Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.6°C22.3°C
3 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
14.1°C16.6°C
2 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.5°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
30 °C
24.4°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
2 BF 94%
Φίμωση των φορέων επέβαλε ο Μουτζούρης - Καταγγελία της ΑΔΕΔΥ Χίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φίμωση των φορέων επέβαλε ο Μουτζούρης - Καταγγελία της ΑΔΕΔΥ Χίου

Παρά τα συμπεφωνημένα στην πρόσφατη συνάντηση των φορέων του νησιού με τον αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Μπουγδάνο ότι στην συγκέντρωση της Τετάρτης 22 Ιανουαρίου 2020 θα υπάρχουν έξι ομιλητές, εκτός του ιδίου και του δημάρχου, οι φορείς της Χίου ενημερώθηκαν ότι με εντολή του περιφερειάρχη κ. Κώστα Μουτζούρη ομιλητές θα είναι μόνον ο αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος.

Σε καταγγελία προέβη το μεσημέρι της Δευτέρας, 20 Ιανουαρίου 2020, η εκτελεστική γραμματεία Χίου της ΑΔΕΔΥ, επισημαίνοντας ότι «αποκλείονται έτσι φορείς όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί ότι θα πάρουν το λόγο, όπως εκπρόσωποι από την ΑΔΕΔΥ, τον Σύλλογο Εμπόρων, το Τεχνικό Επιμελητήριο, το τοπικό συμβούλιο Βροντάδου, το Εργατικό Κέντρο κ.λπ.

Αναρωτιόμαστε με ποιο δικαίωμα φιμώνονται φορείς από τον περιφερειάρχη και ποια είναι η θέση του δημάρχου, του αντιπεριφερειάρχη και όλων όσων τους στηρίζουν. Το δόγμα “αποφασίζουμε και διατάσσουμε” καλά κρατεί!», τονίζει η ΑΔΕΔΥ.

Μετά και την κίνηση αυτή, προσθέτει η ΑΔΕΔΥ, «είναι φανερό ότι μεθοδικά επιχειρούν να βάλουν στο γύψο τις λαϊκές αντιδράσεις εντός των επιλογών της κυβέρνησης. Γι’ αυτό λένε άλλα σήμερα, άλλα αύριο, άλλα εδώ κι άλλα εκεί. Γι΄  αυτό και σάλπισαν σιωπητήριο, για να μην ακουστεί καμιά φωνή που θα δυσαρεστήσει τους κυβερνώντες, για να οργανωθεί ένα συλλαλητήριο κομμένο και ραμμένο στα πολιτικά  παιχνίδια της κυβέρνησης με την περιφερειακή αρχή,  ένα συλλαλητήριο άλλοθι σε ξενοφοβικές και ρατσιστικές φωνές».

Η ΑΔΕΔΥ Χίου, καλεί τους φορείς που έχουν πάρει απόφαση, να μην εμπλακούν στα σχέδια της περιφέρειας, ενώ θέτει υπό αίρεση την συμμετοχή της στη συγκέντρωση της Τετάρτης.

Οργανώνει, τέλος, κατεπείγουσα σύσκεψη των πρωτοβάθμιων σωματείων της δύναμής της, την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 10 το πρωί στον Οίκο Χίου Διδασκάλου, για να καθορίσει την περαιτέρω στάση της.

πηγή astraparis.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL