Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
«Ανοιχτή Πόλη»: Πιο κρίσιμη από ποτέ η ενίσχυση του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Ανοιχτή Πόλη»: Πιο κρίσιμη από ποτέ η ενίσχυση του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος

Στο Εφετείο Αθηνών όπου εξελίσσεται η δίκη των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν σήμερα μέλη της «Ανοιχτής Πόλης», μαζί με τον Νάσο Ηλιόπουλο, «θέλοντας να υπογραμμίσουμε με την παρουσία μας ότι δεν θα ξεχάσουμε τα εγκλήματα των νεοναζιστών, μέχρι η πόλη μας να απαλλαχθεί οριστικά από κάθε ίχνος φασισμού».

Παράλληλα, η ίδια δημοτική παράταξη της Αθήνας σημειώνει ότι «το απόγευμα στις 6, θα είμαστε παρόντες στην αντιφασιστική συγκέντρωση για τα επτά χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, στην πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα».

«Σε μια εποχή που κάποιοι θολώνουν τις πολιτικές διαχωριστικές γραμμές, ενώ παράλληλα η ακροδεξιά φιλοδοξεί να διευρύνει την επιρροή της, η ενίσχυση του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος είναι πιο κρίσιμη από ποτέ» τονίζει η «Ανοιχτή Πόλη».

Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση, τονίζεται ότι «η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπίσει μια ηχηρή καταδίκη ως εγκληματική οργάνωση. Ακόμα περισσότερο, η ρητορική και οι πρακτικές του φασισμού πρέπει να εξαφανιστούν αμετάκλητα από τις γειτονιές μας. Διεκδικούμε καθημερινά και ανυποχώρητα μια πόλη κλειστή στο φασισμό, μια πόλη δημοκρατίας και αλληλεγγύης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL