Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργό: / Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργό: Η ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου Πειραιά ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργό: / Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργό: Η ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου Πειραιά ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ

Για απόπειρα οικειοποίησης του έργου αστικής ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου Πειραιά, που ξεκίνησε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ και με πρωτοβουλία της τότε περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, κάνουν λόγο τέσσερις βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρίνοντας τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος εμφανίστηκε χθες στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης ως προσκεκλημένος του δημάρχου, Γιάννη Μώραλη στην παρουσίαση του έργου.

“Υπερασπιζόμαστε και τιμούμε αυτό το εμβληματικό έργο βιώσιμης ανάπτυξης και δεν το χαρίζουμε στον κ. Μητσοτάκη”, τονίζουν οι βουλευτές Πειραιά κ. Θ. Δρίτσας, Ν. Κασιμάτη, Γ. Ραγκούσης και Τρ. Αλεξιάδης για να προσθέσουν: “Σήμερα παραδίδεται ένα έργο μακράς πνοής, το οποίο διαμορφώνει σημαντικά το τοπίο της πόλης στον 21ο αιώνα. Και αυτή δεν είναι η μόνη παρακαταθήκη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή για ανάπτυξη με ανθρώπινο πρόσωπο”. Οι βουλευτές μνημονεύουν την καθοριστική συμβολή όχι μόνον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της Ρ. Δούρου ως περιφερειάρχη υπογραμμίζοντας πως “χωρίς αυτήν η όποια τελική συμβολή του Δήμου Πειραιά, αλλά και της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας, δεν θα μπορούσε να εκδηλωθεί και να πραγματωθεί με κανένα τρόπο”.

Για μια ακόμη απόπειρα “πολιτικής λαθροχειρίας” κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η τέως περιφερειάρχης Ρ. Δούρου υπενθυμίζοντας ότι “η περιοχή του Αγίου Διονυσίου αλλάζει προς όφελος της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και της νέας επιχειρηματικότητας χάρη στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της διοίκησης της 'Δύναμης Ζωής' για δημόσιους χώρους ανοιχτούς στους πολίτες”. “Σε συνεργασία με τους δήμους της περιοχής, βάλαμε τις βάσεις για τη δημιουργία 2.000 στρεμμάτων κοινόχρηστων χώρων με σύγχρονες λειτουργικές υποδομές και πράσινο, αντιστρέφοντας το αρνητικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ευρύτερης περιοχής”, υπογραμμίζει η Ρ. Δούρου. Η χρηματοδότηση του έργου, ύψους 15 εκατ. ευρώ, προέρχεται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και η υλοποίηση είναι ανατεθειμένη στην Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά.

Τέλος, η Ρ. Δούρου αναφέρεται και στην επί των ημερών της εγκεκριμένη Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση του Πειραιά, ύψους 50 εκατ. ευρώ, για δέκα (10) έργα μεγάλης κλίμακας, “με στόχο την ανασυγκρότηση μιας περιοχής που ιστορικά καταγράφηκε ως η περιοχή με τη μικρότερη αναλογία σε πράσινο και ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL