Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.2°C24.7°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.6°C28.1°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C25.9°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.8°C25.2°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
30 °C
27.9°C29.9°C
2 BF 25%
Η ΔΕΗ αναστέλλει τη διακοπή ρεύματος στο Γηροκομείο Αθηνών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ΔΕΗ αναστέλλει τη διακοπή ρεύματος στο Γηροκομείο Αθηνών

Στην αναστολή της διακοπής παροχής ρεύματος προς το Γηροκομείο Αθηνών λόγω υπέρογκων οφειλών του ιδρύματος προχώρησε η ΔΕΗ υπό το βάρος των αντιδράσεων που ανέκυψαν μετά την πρώτη της ανακοίνωση. Νωρίτερα, χθες το ζήτημα απασχόλησε και το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων, με τον επικεφαλής της “Ανοιχτής Πόλης” Νάσο Ηλιόπουλο να ζητάει την άμεση παρέμβαση του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη στην κατεύθυνση της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή 140 τροφίμων.

Η διοίκηση της ΔΕΗ απευθύνει εκ νέου πρόσκληση προς τη διοίκηση του Γηροκομείου Αθηνών ώστε να προχωρήσουν σε έναν νέο, ρεαλιστικό διακανονισμό της οφειλής, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψιν τόσο το κοινωνικό έργο που επιτελεί το ίδρυμα όσο και τις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις μιας εισηγμένης εταιρείας έναντι των μετόχων της και των καταναλωτών.

Νωρίτερα ο Ν. Ηλιόπουλος τοποθετούμενος στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε σχολιάσει ότι “η πρόθεση της ΔΕΗ να διακόψει την παροχή ρεύματος στο Γηροκομείο, λόγω συσσωρευμένων οφειλών 1.313.574 ευρώ από το 2014, κορυφώνει τον εξευτελισμό ενός ιστορικού ιδρύματος, ενώ συνιστά και απειλή για την ίδια τη ζωή των πιο ευάλωτων από τους φιλοξενούμενους σε αυτό”. Απευθυνόμενος στον δήμαρχο Αθηναίων ο επικεφαλής της “Ανοιχτής Πόλης” υπενθύμισε ότι η δημοτική παράταξη “εδώ και καιρό έχει αναλάβει πρωτοβουλίες με στόχο τη διάσωση του Γηροκομείου Αθηνών”.

“Τον Οκτώβριο κινητοποιηθήκαμε, μαζί με εργαζόμενους του ιδρύματος και φορείς πολιτών, και πετύχαμε την άσκηση από την προσωρινή διοίκηση των απαιτούμενων ενεργειών, ώστε να αποφευχθεί η συγκάλυψη των βαριών ευθυνών της έκπτωτης διοίκησης Μπούμπα και να συνεχιστούν οι σχετικές διώξεις” υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος για να προσθέσει:

“Είχαμε επίσης ζητήσει από τον Δήμο Αθηναίων να αναλάβει τις ευθύνες του ως εποπτεύουσας αρχής, ορίζοντας μεταβατική διοίκηση, επιταχύνοντας τις διαδικασίες εκλογής αιρετής διοίκησης και επικαιροποιώντας την επιτροπή εποπτείας φιλανθρωπικών ιδρυμάτων”.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Ν. Ηλιόπουλος υπενθύμισε την πρόταση της “Ανοιχτής Πόλης” να προωθηθούν νομοθετικές ρυθμίσεις προς την κυβέρνηση ώστε “να αποφευχθεί η επανάληψη παρόμοιων δυσάρεστων φαινομένων”. Κάλεσε δε τη δημοτική αρχή “να ενεργοποιήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες που θα εξασφαλίσουν καθεστώς εύρυθμης λειτουργίας για το ίδρυμα”. “Η 'Ανοιχτή Πόλη' θα στηρίξει κάθε κίνηση στην κατεύθυνση αυτή” τόνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL