Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Αντιφάσεις Πατούλη για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντιφάσεις Πατούλη για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς στο Μαρούσι, όπου όσο ο Γιώργος Πατούλης ήταν δήμαρχος Αμαρουσίου κατηγορούσε την τότε περιφερειάρχη Ρ. Δούρου για αδράνεια, αλλά ο ίδιος από το νέο του αξίωμα “ξέχασε” να εντάξει στον προϋπολογισμό την απαιτούμενη πίστωση και βέβαια να συμβάλει στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής που “αγάπησε”.

Έτσι, αντί για 10,6 εκατ. ευρώ, στον προϋπολογισμό έχουν δεσμευτεί μόλις 500.000 ευρώ. “Γιατί δεν προχωρείτε άμεσα στη δημοπράτηση του έργου, αφού, κατά τα λεγόμενά σας, όταν ήσασταν δήμαρχος Αμαρουσίου, είχατε έτοιμη τη σχετική μελέτη κατασκευής” διερωτήθηκε ο Χρήστος Καραμάνος, πρώην αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών με την παράταξη της Ρ. Δούρου.

Και δεν είναι μόνο αυτό...

Στην πολύπαθη Μάνδρα, που κινδυνεύει από πλημμύρες, ο Γ. Πατούλης αφήνει ημιτελή τα έργα. Κι ενώ η αρχική μελέτη του 2003 για τη διευθέτηση του ρέματος Σούρες στην κάτω πλευρά του υλοποιήθηκε το 2019 με πόρους της Περιφέρειας, η νέα διοίκηση δεν φαίνεται να έχει φροντίσει για τη διευθέτηση του ρέματος στην πάνω πλευρά.

Έτσι, για το δεύτερο κομμάτι της διευθέτησης του ρέματος, αντί να πιστώσει 400.000 ευρώ, έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό 20.000 ευρώ αντί για 2 εκατ. ευρώ.

Αυτά και άλλα πολλά περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για το 2020, με τον Γ. Πατούλη να ισχυρίζεται παρ’ όλα αυτά ότι “πρώτη προτεραιότητά μας σε κάθε περίπτωση και βασική προεκλογική μας δέσμευση είναι να προχωρήσουν άμεσα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής”.

“Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τις οριοθετήσεις και τις διευθετήσεις των ρεμάτων του Λεκανοπεδίου, ώστε να αισθάνονται οι πολίτες ασφαλείς για τις ζωές και τις περιουσίες τους” σημείωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL