Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.7°C22.3°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.6°C23.4°C
1 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.0°C24.8°C
4 BF 30%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.8°C22.1°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C21.3°C
0 BF 46%
Μηχανικοί Δημοσίου / Μηχανικοί Δημοσίου: Τραγικές οι ελλείψεις προσωπικού σε δήμους και περιφέρειες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μηχανικοί Δημοσίου / Μηχανικοί Δημοσίου: Τραγικές οι ελλείψεις προσωπικού σε δήμους και περιφέρειες

Την κάλυψη τουλάχιστον των κενών οργανικών θέσεων διπλωματούχων μηχανικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού ζητάει με επιστολή της προς την Ένωση Περιφερειών και την Κεντρική Ένωση Δήμων η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών. Η Ομοσπονδία, περιγράφει "την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών και τις απαιτούμενες διαδικασίες προσλήψεων διπλωματούχων μηχανικών".

Όπως επισημαίνει, "με αφορμή την πρόσφατη Εγκύκλιο του υπ. Εσωτερικών για τον προγραμματισμό τακτικών προσλήψεων για το έτος 2020 που λήγει στις 26.11.2019 διεκδικούμε να προταθεί από κάθε δήμαρχο και περιφερειάρχη τουλάχιστον η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων κάθε φορέα που αφορά διπλωματούχους μηχανικούς.

Όπως θα έχετε διαπιστώσει και εσείς χωρίς επαρκή στελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών, των υπηρεσιών Δόμησης, αλλά και όλων των υπηρεσιών στις οποίες συνεισφέρουν με τη γνώση τους οι διπλωματούχοι μηχανικοί, καμία αναπτυξιακή διαδικασία δεν μπορεί να συντελεστεί".

Ζητάει επίσης νομική κάλυψη για υπηρεσιακές υποθέσεις με έκδοση ΚΥΑ αντίστοιχης αυτής του υπ. Υποδομών και Μεταφορών, αλλά και να αντιμετωπιστούν θέματα εφαρμογής του Ν. 4495/17 “Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις”, όπως η στελέχωση των Παρατηρητηρίων Δόμησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL