Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Με τρεις έδρες η ΡΑΠ στο ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής

Ικανοποιητικές δεδομένων των συνθηκών επιδόσεις κατέγραψε η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία με επικεφαλής τον δήμαρχο Βύρωνα, Άκη Κατωπόδη στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ).

Η καταμέτρηση που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής έδωσε την τρίτη θέση στην παράταξη που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ντέρμπι ήταν η μια αδιάθετη έδρα την οποία διεκδικούσε η παράταξη της ΝΔ λόγω μεγάλης δύναμης και η Λαϊκή Συσπείρωση λόγω υπολοίπων.

Αναλυτικά αναφέρουμε ότι παράταξη με την στήριξη της ΝΔ συγκέντρωσε 149 ψήφους και τελικώς κατέλαβε 13 έδρες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο «γαλάζιο» ενιαίο ψηφοδέλτιο προβάδισμα σε σταυρούς έχει ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος έναντι του δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου.

Δεύτερη σε ψήφους  έρχεται η παράταξη με επικεφαλής τον Γιώργο Ιωακειμίδη, του πρώην προέδρου της ΠΕΔΑ. Η παράταξή του συγκέντρωσε 50 ψήφους και καταλαμβάνει 4 έδρες.

Ακολουθεί η παράταξη η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία με επικεφαλής  τον Άκη Κατωπόδη που συγκέντρωσε 31 ψήφους και πλέον καταλαμβάνει 3 έδρες.

Τέταρτη έρχεται η παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», που πρόσκειται στο ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής τον δήμαρχο Ν. Σμύρνης, Σταύρο Τζουλάκη που συγκέντρωσε 30 ψήφους και κατέλαβε 3 έδρες.

Η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωσε με 19 ψήφους κατέλαβε 2 έδρες, ενώ η παράταξη της ΛΑΕ με επικεφαλής τον Νίκο Σακούτη συγκέντρωσε 11 ψήφους και δεν κατέλαβε έδρα.

 

Οι εκλέκτορες

Ενδιαφέρον έχει ο αριθμός των εκλεκτόρων που θα εξελέγησαν για να συμμετάσχουν στην γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ. Έτσι, η παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ εξέλεξε 33 εκλέκτορες, η παράταξη του Γ. Ιωακειμίδη εξέλεξε 10 εκλέκτορες, η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία εξέλεξε 7 εκλέκτορες, η παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» εξέλεξε 6 εκλέκτορες και η Λαϊκή Συσπείρωση εξέλεξε 4 εκλέκτορες.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ξέρουν μόνο να γκρεμίζουν

Να γκρεμίζεις είναι εύκολο, το δύσκολο είναι να χτίσεις. Ως αξιωματική αντιπολίτευση, η Ν.Δ. επιδόθηκε συστηματικά σε μια χυδαία επιχείρηση κατεδάφισης όλων των κόπων του ελληνικού λαού, αυτών που επέτρεψαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις