Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
«Πρέπει να κλείνουν τα σχολεία στο Κερατσίνι ή η βιομηχανία που δημιουργεί το πρόβλημα;» (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Πρέπει να κλείνουν τα σχολεία στο Κερατσίνι ή η βιομηχανία που δημιουργεί το πρόβλημα;» (Ηχητικό)

Αφόρητες σε βαθμό που να κλείνουν τα σχολεία στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνα είναι οι οσμές από την μονάδα διαχείρισης σεντινόνερων των πλοίων από την Oil One συμφερόντων Δ. Μελισσανίδη, ενώ δεν είναι σαφές εάν προστατεύεται η υγεία των κατοίκων, τόνισε ο αντιδήμαρχος Μιλτιάδης Θεόδοτος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/709690120&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true


Η διεκδίκηση του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας είναι αυτή που πρέπει να έχουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις και όλοι οι Δήμοι, είναι να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, είπε ο κ. Θεόδοτος σχετικά με την αντιδικία με την Oil One, συμφερόντων Δ. Μελισσανίδη.

Το Κερατσίνι διαχρονικά έχει υποστεί μεγάλη ζημιά από ρυπογόνες δραστηριότητες, την ΔΕΗ που λειτουργούσε με μαζούτ, την χωματερή, τη Lafarge και άλλες, τώρα προέκυψε η Oil One, για την μονάδα της οποίας «η υπόθεση είναι ένα σκάνδαλο από την αρχή», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είχε σχολιαστεί από όλη την Ευρώπη για το γεγονός ότι από το Φθινόπωρο του 2014 είχαν όλοι «κατεβάσει τα μολύβια» ενόψει επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «το μόνο υπουργείο που δούλευε... με φόρα ήταν το Περιβάλλοντος, που άλλαξε τις χρήσεις γης στην περιοχή των Λιπασμάτων και τις έκανε βιομηχανική ζώνη. Και τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές του 2015 αδειοδότησε την συγκεκριμένη επιχείρηση», σημείωσε ο ίδιος, που επεξεργάζεται τα σεντινόνερα των πλοίων, ξεχωρίζει λάδι και πετρέλαιο από το νερό. «Υπάρχει δυσοσμία σε καθημερινή βάση, αλλά υπάρχουν ημέρες που είναι αφόρητη, υπάρχουν ημέρες που έχουμε κλείσει σχολεία ... Πρέπει να κλείνουν τα σχολεία ή να κλείσει η βιομηχανία που δημιουργεί το θέμα;» αναρωτήθηκε ο κ. Θεόδοτος.

Ο Δήμος επιδιώκει να υπάρχει χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης και παράλληλα, ως τότε, να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα για τις οσμές, που όπως τόνισε δεν είναι μόνο θέμα... αισθητικής, αλλά δεν είναι σαφές εάν αποτελούν και κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL