Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Καταγγελία από την "Ανοιχτή Πόλη": / Καταγγελία από την "Ανοιχτή Πόλη": Ψευδεπίγραφοι ελιγμοί Μπακογιάννη για την παραχώρηση του 144ου σχολείου στην Πακιστανική Κοινότητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελία από την "Ανοιχτή Πόλη": / Καταγγελία από την "Ανοιχτή Πόλη": Ψευδεπίγραφοι ελιγμοί Μπακογιάννη για την παραχώρηση του 144ου σχολείου στην Πακιστανική Κοινότητα

Υπό το βάρος της κατακραυγής σε ψευδεπίγραφους ελιγμούς επιδίδεται ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αναφορικά με την επιλογή μη παραχώρησης δέκα αιθουσών του 144ου δημοτικού σχολείου για το σαββατοκύριακο στην Πακιστανική Κοινότητα. Αυτό του καταλογίζει η "Ανοιχτή Πόλη" επιμένοντας να ζητάει μαζί με άλλες τέσσερις δημοτικές παρατάξεις τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης, προκειμένου η δημοτική αρχή να τοποθετηθεί ξεκάθαρα, εάν πίσω από την άρνησή της βρίσκονται ρατσιστικά κίνητρα.

Η "Ανοιχτή Πόλη" στηλιτεύει τη δήλωση του δημάρχου στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι δήθεν το αίτημα της Πακιστανικής Κοινότητας για παραχώρηση χώρου στο σχολείο της θα εξεταστεί μαζί με αυτά "και άλλων κοινοτήτων που έχουν υποβάλει σχετικές προτάσεις". Υπενθυμίζει ότι στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η εντεταλμένη αντιδήμαρχος Ινές Λυκούδη δεν μίλησε για επανεξέταση του ζητήματος, αλλά προέβη στην απόσυρσή του "χωρίς αιτιολογία που να αντέχει σε σοβαρή κριτική". "Εκτός εάν δεχτούμε ότι η πακιστανική πρεσβεία έχει το δικαίωμα να καθορίζει την εκπαιδευτική και κοινωνική πολιτική του ελληνικού κράτους", σχολιάζει σκωπτικά η "Ανοιχτή Πόλη". "Η πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής ήταν λοιπόν αυθαίρετη και αντικειμενικά στοχευμένη, στην υπηρεσία του πιο μισαλλόδοξου κομματιού της κοινωνίας", επισημαίνει σε δηκτικό τόνο η "Ανοιχτή Πόλη", επισημαίνοντας ότι η δημοτική αρχή Μπακογιάννη "δεν μετέθεσε το αίτημα σε μελλοντική συζήτηση, αλλά επέβαλε ρητά την απόσυρσή του".

Ως εκ τούτου, η "Ανοιχτή Πόλη" μαζί με ακόμη τέσσερις δημοτικές παρατάξεις της Αριστεράς και του δημοκρατικού χώρου ζητάει έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. "Εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την άμεση στέγαση των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου, αναμένοντας τους επόμενους ελιγμούς του κ. Μπακογιάννη απέναντι στις διαρκώς αυξανόμενες καταγγελίες από πλήθος συλλόγων της εκπαιδευτικής κοινότητας και των κατοίκων της πόλης", τονίζει η "Ανοιχτή Πόλη". Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η δημοτική αρχή δεν είχε εκδηλώσει την πρόθεση να προγραμματίσει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, παραπέμποντας στην τακτική συνεδρίαση της 18ης Νοεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL