Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δύναμη Ζωής: Θετικό γεγονός η συνέχιση του Προγράμματος Στήριξης Ευπαθών Ομάδων από τις Λαϊκές Αγορές

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα μοναδικό στη χώρα, τμήμα του ευρύτερου πλέγματος της κοινωνικής πολιτικής της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής για όλους χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις

Αποτελεί θετικό γεγονός η συνέχιση από τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής του προγράμματος διάθεσης ειδών πρώτης ανάγκης Λαϊκών Αγορών σε ευπαθείς ομάδες, το οποίο δημιουργήθηκε από τη Διοίκηση της Δύναμης Ζωής, στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συνέργειας με τις Ομοσπονδίες των πωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών, το 2016. Τα πρώτα δύο χρόνια με προϋπολογισμό 1 εκατομμυρίου ευρώ και το 2019 με 2 εκατομμύρια. Ήδη, χάρη στο πρόγραμμα αυτό, έχουν στηριχθεί χιλιάδες δικαιούχοι, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες - μονογονεϊκές, πολυτέκνες οικογένειες, νεφροπαθείς, κ.ά.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα μοναδικό στη χώρα, τμήμα του ευρύτερου πλέγματος της κοινωνικής πολιτικής της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής για όλους χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, όπως το “Ρεύμα Για Όλους”, η χρηματοδότηση 55 Κέντρων Κοινότητας, Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, Ατόμων με Αναπηρία, Κακοποιημένων Γυναικών, Κοινωνικών Παντοπωλείων, Κοινωνικών Φαρμακείων, Συσσιτίων, κ.ά. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά στη στήριξη εκείνων που δοκιμάζονται από την ανθρωπιστική κρίση και αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό λόγω του φαινομένου της φτωχοποίησης.

Στις 25 Ιουλίου 2019, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με σεβασμό τη σύνθεση που έχει προκύψει από τη λαϊκή ετυμηγορία που προέκυψε από τις εκλογές του 2019, για να επιλυθούν σειρά διοικητικών ζητημάτων εκκαθάρισης δαπανών, αποφασίστηκε η προσωρινή αναστολή «προκειμένου να τακτοποιηθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες πληρωμών των κουπονιών στις Ομοσπονδίες των πωλητών και παραγωγών λαϊκών αγορών και τη μετέπειτα επανέναρξη του προγράμματος με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Αττικής, με ίδιους ή τροποποιημένους όρους».

Σύμφωνα λοιπόν με ό,τι προβλεπόταν από τη συγκεκριμένη απόφαση του ΠΕ.ΣΥ (201/2019), η σχετική απόφαση ελήφθη από την Οικονομική Επιτροπή, όπως ακριβώς δηλαδή είχε αποφασίσει η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής και έτσι το Πρόγραμμα αναμένεται να συνεχιστεί, ύστερα από μικρή αναστολή, κανονικά.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Προσφυγικό: Οικτρή αποτυχία

Όταν τον Μάιο του 2018 είχε γίνει στη Λέσβο το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες» και «δεν αξιοποιεί την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις