Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Τάξη και θεαματικότητα" στα Εξάρχεια

Έδωσαν τη μάχη της καθημερινότητας με τρόπαιο ένα κοντέινερ με βιβλία

Έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά δίνει η κυβέρνηση στην επιχείρηση με την κωδική ονομασία “Μάχη της καθημερινότητας” που έχει ξεκινήσει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και χθες το πρωί συνεργεία του δήμου με την παρουσία αστυνομικών απομάκρυναν το κοντέινερ από την πλατεία Εξαρχείων. Το κοντέινερ είχε τοποθετηθεί από συλλογικότητες της πλατείας για βιβλία. Όμως, σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων, το κοντέινερ βρέθηκε άδειο.

Η επιχείρηση έγινε χθες το πρωί με σκοπό την “απελευθέρωση” του “παράνομα” κατειλημμένου χώρου στην πλατεία Εξαρχείων, όπως ενημερώνουν από τον Δήμο Αθηναίων. Την ευκαιρία άδραξε ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης, ο οποίος, δίνοντας υψηλή σημειολογία στην... απομάκρυνση του κοντέινερ, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: “Καμία αυθαιρεσία δεν θα γίνεται ανεκτή στο όνομα τάχα της ελευθερίας. Γιατί ελευθερία σημαίνει οι πολίτες να κυκλοφορούν απρόσκοπτα στην πόλη τους και να χαίρονται τους δρόμους και τις πλατείες. Αυτό το δημοκρατικό δικαίωμα θα το υπερασπιστούμε με τη στήριξη όλων των Ελλήνων”.

Σκωπτικό ήταν το σχόλιο του Γ. Ραγκούση, τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό, “που πανηγυρίζει για την απομάκρυνση ενός κοντέινερ στα Εξάρχεια”, “να φροντίσει σύντομα να πανηγυρίσει και για την επίλυση του οξύτατου προβλήματος καθαριότητας που επιδεινώνεται εντός των αστυνομικών τμημάτων, καθώς δημιουργεί σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία αστυνομικών και πολιτών”. “Φαντάζομαι πως και η καθαριότητα των αστυνομικών τμημάτων εμπίπτει στις αρμοδιότητές του” κατέληξε ο Γ. Ραγκούσης.

Η “απελευθέρωση” του χώρου από το κοντέινερ συνοδεύτηκε από καθαρισμό και πλύσιμο της πλατείας. Εργάτες της Διεύθυνσης Ηλεκτρολογικού αντικατέστησαν τις χαλασμένες λάμπες επί της πλατείας και πέριξ αυτής, ενώ εργάτες της Διεύθυνσης Πρασίνου επιμελήθηκαν τα παρτέρια που εδώ και χρόνια ήταν απεριποίητα. “Συνεχίζουμε τη μάχη της καθημερινότητας παντού στην πόλη”, σχολίασε ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης. Αντίστοιχες δράσεις είχαν γίνει προ ημερών στην πλατεία Φωκίωνος Νέγρη και σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δημάρχου Αθηναίων, οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν σε 129 γειτονιές της πρωτεύουσας.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις