Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.6°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.2°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
15.5°C16.0°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C19.1°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C18.0°C
0 BF 63%
Διπλά αδιάβαστος ο Γ. Πατούλης στο περιφερειακό συμβούλιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διπλά αδιάβαστος ο Γ. Πατούλης στο περιφερειακό συμβούλιο

Δίπλα αδιάβαστος πιάστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο Γ. Πατούλης, αφενός με την ήδη εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για προστασία των σχολικών μονάδων, αφετέρου με τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Παρότι ο Γ. Πατούλης είχε δεσμευτεί από την προηγούμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για την αναζήτηση λύσης για τα σχολικά κτήρια που επλήγησαν από τον σεισμό της 19ης Ιουλίου, χθες εμφανίστηκε απαράσκευος. Δήλωσε πως η Περιφέρεια είναι αναρμόδια για τις επισκευές στις σχολικές εγκαταστάσεις και πως η ευθύνη είναι στην εταιρεία του Δημοσίου Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. Περιορίστηκε μόνο στη σχεδιαζόμενη προγραμματική σύμβαση με το ΤΕΕ προκειμένου να εξασφαλιστεί η τεχνογνωσία μηχανικών για την άμεση παρέμβασή τους στην περίπτωση μετασεισμικών ελέγχων σε σχολικά κτήρια.

Όμως είχε ξεχάσει να μελετήσει τον προϋπολογισμό που είχε συντάξει η προηγούμενη διοίκηση και με βάση αυτόν κινείται. Η Ρ. Δούρου, λοιπόν, του υπενθύμισε ότι επί διοίκησής της είχε δεσμεύσει 97,5 εκατ. ευρώ για την ανέγερση, επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων! Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι λόγω της κρισιμότητας του ζητήματος η ίδια δεν είχε δηλώσει ποτέ αναρμόδια.

Αντίστοιχα αδιάβαστος πιάστηκε ο Γ. Πατούλης και με τη διαχείριση των απορριμμάτων, όπου κάλεσε όλες τις παρατάξεις να καταθέσουν εντός δέκα ημερών τις προτάσεις τους. Από την πλευρά της, η Ρ. Δούρου του υπενθύμισε ότι επικυρωμένο πρόγραμμά της συνιστά το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων με συγκεκριμένες οικολογικές κατευθύνσεις και με έργα υπό δημόσιο έλεγχο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL