Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Γ. Τσίπρας: / Γ. Τσίπρας: Όχι στην επιβάρυνση της δυτικής Αττικής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Τσίπρας: / Γ. Τσίπρας: Όχι στην επιβάρυνση της δυτικής Αττικής

Τη δέσμευση για απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού σε περιοχή του Ασπρόπυργου επικύρωσε με την παρουσία του χθες στο δημαρχείο Κορυδαλλού ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, με τον δήμαρχο Ν. Χουρσαλά να θέτει ως προϋπόθεση για την αξιοποίηση των 90 στρεμμάτων το να βρεθεί ο νέος χώρος υποδοχής.

Την ίδια ώρα έντονη είναι η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Τσίπρα, που κάνει λόγο για “ξεφόρτωμα των φυλακών Κορυδαλλού” στη δυτική Αττική υπογραμμίζοντας ότι η εν λόγω περιοχή “πρέπει να πάψει να αποτελεί την πίσω αυλή της Αθήνας” και “οι κάτοικοί της να θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας”.

Υπενθυμίζοντας ότι “οι κάτοικοι της δυτικής Αττικής και ιδιαίτερα του Ασπρόπυργου αντιμετωπίζουν προβλήματα περιβαλλοντικά, χωροταξικά, εγκληματικότητας”, ο Γ. Τσίπρας υποστηρίζει ότι “η μεταφορά, το ξεφόρτωμα και των φυλακών Κορυδαλλού στην περιοχή ξεχειλίζει το ποτήρι”. Ζητά να αναζητηθεί άλλη περιοχή. Αντιπροτείνει, μάλιστα, να προχωρήσουν παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της δυτικής Αττικής με την ίδρυση επιχειρηματικού πάρκου στον Ασπρόπυργο, τη διάθεση τμήματος του παράλιου μετώπου στον λαό της Ελευσίνας και τη διακοπή έρευνας - εξόρυξης βωξιτών στα Γεράνεια όρη.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κορυδαλλού Ν. Χουρσαλάς εκφράζει την ικανοποίησή του για την εξαγγελία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη για την απομάκρυνση των φυλακών υπενθυμίζοντας ότι αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Οι πρώτες σκέψεις του για την αξιοποίηση των 90 στρεμμάτων στρέφονται στη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, χώρων πρασίνου και αναψυχής.

“Δεν θέλουμε, όμως, να είμαστε αναξιόπιστοι προς τους δημότες μας, γιατί η εξαγγελία για απομάκρυνση των φυλακών έχει γίνει πολλές φορές” σημειώνει στην “Α” ο δήμαρχος Κορυδαλλού εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτή τη φορά το σχέδιο μπορεί να προχωρήσει εφόσον βρεθεί χώρος στον Ασπρόπυργο και εγκριθεί νέο ειδικό χωρικό σχέδιο.

Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει έτοιμος να ξεκινήσει διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς για την εκπόνηση σχεδίου για την αξιοποίηση των 90 στρεμμάτων. Όπως υπογραμμίζει, αυτή θα είναι μια θετική εξέλιξη για την πόλη καθώς η περιοχή θα αναβαθμιστεί και θα μπορέσει να είναι άμεσα προσβάσιμη καθώς στα 300 μέτρα από τις φυλακές θα λειτουργήσει σταθμός του μετρό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL