Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ενίσχυση του προγράμματος "Φιλόδημος ΙΙ"

Τελευταία παράταση για την αδειοδότηση δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων

Συνέχεια στο πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” με ακόμη 50 εκατ. ευρώ εξαγγέλλει ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος για τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες τελούν υπό προσωρινό καθεστώς αδειοδότησης. Γι’ αυτόν τον σκοπό χθες ο υπουργός Εσωτερικών \και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης εξήγγειλαν την έκδοση ΚΥΑ για την τελευταία παράταση διάρκειας ενός έτους της διαδικασίας για την τακτοποίηση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Η διαδικασία τακτοποίησης αφορά την έκδοση οικοδομικής άδειας ή την υπαγωγή της αθλητικής εγκατάστασης στον νόμο περί αυθαιρέτων, την έκδοση πιστοποιητικών πυρασφάλειας και τη διαμόρφωση προσβασιμότητας για ανάπηρους με ράμπες και ειδικές τουαλέτες. Όπως εξήγησαν οι κ. Θεοδωρικάκος και Αυγενάκης, αυτή η παράταση θα είναι η τελευταία και θα συνοδευτεί από ενίσχυση της χρηματοδότησης κατά 50 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για συνέχιση του προγράμματος “Φιλόδημος ΙΙ”, που είχε υπογραφεί από τον τότε υπουργό Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ και ολοκλήρωση της εκταμίευσης στο τέλος του 2019.

Οι δημοτικές αρχές χαρακτηρίζουν θετική την παράταση. Από την πλευρά του ο Τ. Θεοδωρικάκος τις καλεί να σπεύσουν άμεσα να τακτοποιήσουν τις εγκαταστάσεις. Ως προς το κόστος, οι αιρετοί εξηγούν πως ο μηχανισμός πυρόσβεσης για ένα μεσαίας χωρητικότητας δημοτικό γυμναστήριο μπορεί να ξεπεράσει τα 100.000 ευρώ, ενώ η διαμόρφωση ραμπών, τουαλετών και εξόδων ασφαλείας μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 300.000 ευρώ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις