Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Κ. Πουλάκης: Μεγάλη κατάκτηση η απλή αναλογική και η ψήφος στους 17ρηδες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Πουλάκης: Μεγάλη κατάκτηση η απλή αναλογική και η ψήφος στους 17ρηδες

Βαθιά συγκινημένος ο απερχόμενος γενικός γραμματέας Εσωτερικών Κ. Πουλάκης έκανε χθες έναν σύντομο απολογισμό έργου, τον οποίο παρέδωσε στον νέο υπουργό Τ. Θεοδωρικάκο. Πρόκειται για έναν από τους μακροβιότερους γενικούς γραμματείς που παρέμειναν σε αυτή τη θέση, που μεταξύ άλλων υποστήριξαν τη θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής στη Βουλή και την Αυτοδιοίκηση. Ήταν μεταξύ άλλων επικεφαλής της επιτροπής για την αναθεώρηση του “Καλλικράτη”, προκειμένου να συνταχθεί και να ψηφιστεί ο “Κλεισθένης”.

“Ούτε μια στιγμή δεν σκέφτηκα να εκμεταλλευτώ αυτήν τη θέση και να παραιτηθώ για να βάλω υποψηφιότητα ως βουλευτής, θέλοντας να σηματοδοτήσω την αγάπη μου για την προσπάθεια σε ένα υπουργείο που ιστορικά και στη συνείδηση των πολιτών είναι πρώτο τη τάξει” είπε με συγκίνηση ο Κ. Πουλάκης. Ο ίδιος συνόψισε στο επί τεσσεράμισι χρόνια έργο του τη θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής στις βουλευτικές και αυτοδιοκητικές εκλογές και την ψήφο στους δεκαεπτάρηδες.

Επίσης αναφέρθηκε στην κατάτμηση πέντε δήμων, εκ των οποίων οι τέσσερις νησιωτικοί. “Από την εμπειρία μας είδαμε ότι το μοντέλο ‘ένας δήμος - ένα νησί’ σε αυτά τα νησιά δημιουργούσε λειτουργικά προβλήματα” υπογράμμισε ο Κ. Πουλάκης. Παράλληλα αναφέρθηκε στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” Ι και ΙΙ για επενδύσεις στους δήμους.

Τέλος, ο Κ. Πουλάκης ενημέρωσε τον Τ. Θεοδωρικάκο ότι θέτει στη διάθεσή του το προσχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την εκλογή των αντιπροσώπων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Επίσης τον ενημέρωσε για το νομοσχέδιο που αφορά την ψήφο του απόδημου Ελληνισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL