Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Αντώνης Ρουπακιώτης: / Αντώνης Ρουπακιώτης: Κρίσιμη η συμμετοχή των πολιτών στην κάλπη της 7ης Ιουλίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντώνης Ρουπακιώτης: / Αντώνης Ρουπακιώτης: Κρίσιμη η συμμετοχή των πολιτών στην κάλπη της 7ης Ιουλίου

Χαρακτηρίζοντας “μείζον” ζήτημα τη συμμετοχή στην εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου, ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Ρουπακιώτης κάλεσε τους πολίτες, αφού ενημερωθούν για τα προγράμματα των κομμάτων, να ψηφίσουν με γνώμονα τη διασφάλιση ή και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων που “αμφισβητήθηκαν ή και καταργήθηκαν” την περίοδο των Μνημονίων “και τώρα έχουν αρχίσει να επανακτώνται”.

Ο ίδιος εγγυήθηκε για την “άψογη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών και την αξιόπιστη μετάδοση των αποτελεσμάτων”. Επικεντρώνοντας στην προσέλευση των πολιτών στις κάλπες, καθότι πολλοί θα είναι αυτοί που εργάζονται μακριά από τα σπίτια τους λόγω της τουριστικής περιόδου", ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε πως οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να χορηγούν την αναγκαία άδεια. Ακολούθως, κάλεσε τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους να ψηφίσουν λαμβάνοντας “υπ’ όψιν τι κατακτήθηκε, και ειδικότερα στον χώρο τους, μέσα από τη λειτουργία του δημοκρατικού συστήματος σε ό,τι αφορά τη μείωση της ανεργίας, το μεροκάματό τους και την υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων”.

Να σημειωθεί ότι η εκλογική άδεια είναι υποχρεωτική και χορηγείται σε όσους εκλογείς ψηφίζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Συγκεκριμένα, όσοι εργάζονται 5 ημέρες δικαιούνται άδεια μίας (1) εργάσιμης για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος εφόσον θα μετακινηθούν από 200-400 χλμ. και δύο (2) εργάσιμες εάν θα μετακινηθούν από 401 χλμ. και άνω. Επίσης, όσοι εργάζονται 6 ημέρες δικαιούνται άδεια μιας (1) εργάσιμης εάν απαιτείται να μετακινηθούν από 100 - 200 χλμ, δύο (2) εργάσιμες εάν πρέπει να μετακινηθούν από 201 - 400 χλμ. και τρεις (3) εργάσιμες ημέρες εάν πρέπει να μετακινηθούν από 401 χλμ. και άνω.

Επίσης, για τους εκλογείς που θα μετακινηθούν σε νησιά για τα οποία δεν υπάρχει πρόσβαση, ο αριθμός ημερών άδειας θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις 3 εργάσιμες ημέρες. Για τη μετακίνηση των πολιτών, δωρεάν θα είναι η διέλευση από τα διόδια για το διάστημα από το Σάββατο το μεσημέρι έως και τη Δευτέρα στις 8 το πρωί. Επίσης, η TΡΑΙΝΟΣΕ παρέχει έκπτωση 30% και τα ΚΤΕΛ 25%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL