Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
Αντ. Ρουπακιώτης: / Αντ. Ρουπακιώτης: Αναγκαία όσο ποτέ η στήριξη του κοινοβουλευτικού και δημοκρατικού συστήματος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντ. Ρουπακιώτης: / Αντ. Ρουπακιώτης: Αναγκαία όσο ποτέ η στήριξη του κοινοβουλευτικού και δημοκρατικού συστήματος

“Αναγκαία όσο ποτέ η στήριξη του κοινοβουλευτικού - δημοκρατικού συστήματος” τόνισε σε δηλώσεις του ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Ρουπακιώτης καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

“Το κορυφαίο ζήτημα εν όψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου είναι το πώς θα ενισχυθεί η αντίληψη των πολιτών να συμμετάσχουν σε μεγαλύτερο βαθμό στις εκλογές” είπε (ΕΡΑ) ο υπουργός, σημειώνοντας πως “μέσα στην πορεία των μνημονιακών χρόνων αμφισβητήθηκαν και αγνοήθηκαν ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, που είχαν κατακτηθεί τις προηγούμενες δεκαετίες”. “Το δημοκρατικό σύστημα δυναμωμένο αποδίδει, ενώ αποδυναμωμένο αμφισβητεί ή, δυστυχώς, καταργεί δικαιώματα” υπογράμμισε ο Αντ. Ρουπακιώτης θυμίζοντας ότι “από τον Αύγουστο του 2018 η χώρα έχει περάσει σε ένα νέο οικονομικό, κοινωνικό και θεσμικό περιβάλλον, με την επανάκτηση σιγά - σιγά δικαιωμάτων, όπως οι συλλογικές συμβάσεις, τα κατώτατα ημερομίσθια, οι αποζημιώσεις των εργαζομένων όταν πτωχεύει μια επιχείρηση, με τη μείωση της ανεργίας”.

Σε αυτό το πνεύμα, ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές “τόσο για να υπερασπιστούν τη λαϊκή κυριαρχία, όσο και για να ελέγχουν και να νομιμοποιούν την πολιτική εξουσία και εν τέλει να αποφασίσουν οι ίδιοι για τις ζωές τους, το δικαίωμα στην εργασία, τα δικαιώματά τους εν γένει”. Απευθυνόμενος ιδίως στους νέους ανθρώπους, τους κάλεσε να σταθμίσουν τα προγράμματα των κομμάτων “με γνώμονα ποιος θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους”. “Είναι αναγκαία όσο ποτέ η στήριξη του κοινοβουλευτικού - δημοκρατικού συστήματος σε μια εποχή κατά την οποία, σε άλλες χώρες της Ευρώπης επικρατούν ή αποκτούν μεγάλη ισχύ σκληρές αντιδημοκρατικές ή και φασίζουσες ιδέες” κατέληξε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL