Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αποκαλυπτικές δηλώσεις Μιχελάκη

Επιμένει η κυβέρνηση στην επιχείρηση αποπολιτικοποίησης των αυτοδιοικητικών εκλογών υπό τον φόβο συντριβής της, με την αλλαγή του τρόπου ανάδειξης των δημάρχων και των περιφερειαρχών...

Επιμένει η κυβέρνηση στην επιχείρηση αποπολιτικοποίησης των αυτοδιοικητικών εκλογών υπό τον φόβο συντριβής της, με την αλλαγή του τρόπου ανάδειξης των δημάρχων και των περιφερειαρχών, ενώ προχωρά ένα βήμα παραπέρα ανοίγοντας θέμα και για τις εκλογές στα συνδικάτα. Αυτό αποκάλυψε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, ο οποίος έκανε λόγο για "ακηδεμόνευτο τρόπο εκλογής", που είναι "μια μεγάλη ευκαιρία και για άλλες εκλογικές διαδικασίες" όπως αυτές των συνδικαλιστικών οργάνων.

Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε ο υπουργός Εσωτερικών, ύστερα από συνάντηση που είχε με τους περιφερειάρχες παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα για τη μείωση της γραφειοκρατίας. "Με τους περιφερειάρχες συζητήσαμε και την αλλαγή του τρόπου εκλογής των δημάρχων και των περιφερειαρχών που είναι σκέψεις του πρωθυπουργού. Πιστεύω ότι με αυτό το καινούριο που έρχεται στον τρόπο εκλογής των υποψηφίων δημάρχων και των περιφερειαρχών θα είναι η πρώτη φορά που οι άξιοι και οι ικανοί, όπως τους κρίνει η τοπική κοινωνία, θα έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν και τα ηνία της προσπάθειας για την ανόρθωση της χώρας" υποστήριξε.

"Αυτός ο ακηδεμόνευτος τρόπος εκλογής είναι μια μεγάλη ευκαιρία και για άλλες εκλογικές διαδικασίες. Θα μπορούσε να ισχύσει και για τις εκλογές συνδικαλιστικών οργάνων. Τόσα χρόνια δεν μιλάμε για ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό; Αυτό δεν είναι πάγιο αίτημα της κοινωνίας και των εργαζομένων; Οι ικανοί και οι άξιοι να μπορούν να επιλέγονται σπάζοντας τις στείρες κομματικές γραμμές που μέχρι τώρα υπήρχαν" δήλωσε ο Γ. Μιχελάκης.

Τον πρώτο υποστηρικτή στις αλλαγές που προωθεί φαίνεται ότι βρήκε ο υπουργός Εσωτερικών στο πρόσωπο του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρού. "Η Ένωση Περιφερειών είναι υπέρ της πλήρους και διαρκούς εξυγίανσης και σε πρόσωπα και σε καταστάσεις. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Εμείς ό,τι θετικό υπάρχει για την πατρίδα μας και τον πολίτη, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που περνά η χώρα μας, θα είμαστε μπροστά" ανέφερε ο Γ. Σγουρός, σχολιάζοντας τις ενδεχόμενες αλλαγές στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Σε ό,τι αφορά το βασικό θέμα της συνάντησης, τη γραφειοκρατία, ο Γ. Μιχελάκης υποστήριξε ότι χθες έγινε μια πρώτη προσπάθεια για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιφέρειες. "Οι δήμοι και οι περιφέρειες είναι οι βασικοί πυλώνες για την ανάπτυξη που θα βοηθήσουν τη χώρα να αναστρέψει την αρνητική πορεία. Σε αυτή την προσπάθεια, τα υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εσωτερικών είναι αρωγοί" είπε. Ο Χρ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι δρομολογήθηκαν λύσεις και η προσπάθεια συνεχίζεται, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκος είπε ότι θα μειωθεί η γραφειοκρατία στις περιφέρειες.

Μ.Γ.

Δείτε όλα τα σχόλια