Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επιβεβαίωσε την πώληση του 902 σε κυπριακή off shore το ΚΚΕ

Επιβεβαίωσε το ΚΚΕ, με δημοσίευμα του 902.gr, κι όχι με δελτίο τύπου, που αναρτήθηκε το περασμένο Σάββατο, την πώληση του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού του κόμματος στην κυπριακή off shore εταιρεία με επωνυμία A-Οrizon Media.

Επιβεβαίωσε το ΚΚΕ, με δημοσίευμα του 902.gr, κι όχι με δελτίο τύπου, που αναρτήθηκε το περασμένο Σάββατο, την πώληση του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού του κόμματος στην κυπριακή off shore εταιρεία με επωνυμία A-Οrizon Media. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι διαλευκάνθηκε το ερώτημα που απασχολεί τη δημόσια συζήτηση το τελευταίο χρονικό διάστημα σχετικά με το ποιοι είναι τελικά αυτοί που αγόρασαν το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΚΚΕ: κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη εταιρεία δεν υφίσταται νομικά, καθώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το αίτημα έγκρισής της από τον Κυπριακό Έφορο Εταιρειών εκκρεμεί.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη εταιρεία δεν εμφανίζεται ούτε στο διαδίκτυο, καθώς δεν διαθέτει ιστοσελίδα. Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό δημοσίευμα του 902.gr τόνιζε πως η εταιρεία αυτή "είναι κυπριακή εταιρεία που έχει συσταθεί όπως ορίζει η κυπριακή νομοθεσία". Τούτων δοθέντων, το συγκεκριμένο ερώτημα θα απαντηθεί μετά τις 18 Αυγούστου, όπου αναμένεται να συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή του ΕΣΡ, σύμφωνα με πηγές του φορέα, για να εγκρίνει ή όχι τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία.

Η ανησυχία της ηγεσίας του ΚΚΕ σχετικά με την ιδεολογική και πολιτική κατάληξη του σταθμού εκφράζεται μέσα από τη φράση "δεν είμαστε φυσικά αδιάφοροι πού πάει ο σταθμός. Παίρνουμε αυτό το ζήτημα υπόψη". Ωστόσο, η απάντηση που δίνουν παραμένει στο τυπικό, καθώς αφορά μόνο την κατοχύρωση των συμβόλων κι όχι το τι θα εκπέμπεται από τον νέο ιδιοκτήτη: "Γι' αυτό στο συμβόλαιο της αγοραπωλησίας, για παράδειγμα, καθορίζεται ότι η εταιρία 'Ραδιοτηλεοπτική' δε θα δοθεί, ούτε θα μεταπωληθεί σε πολιτικό κόμμα. Επίσης, ο διακριτικός τίτλος, τα σήματα -ηχητικά και λεκτικά- του σταθμού παραμένουν στο ΚΚΕ".

Η εμμονή στα κομμουνιστικά σύμβολα, που κατοχυρώνουν a priori, σύμφωνα πάντα με το ίδιο το ΚΚΕ, την κομμουνιστική πολιτική, συνεχίζεται σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία κι από το κείμενο της πρώην βουλευτή του κόμματος, Λίλας Καφαντάρη, η οποία ταύτισε τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή(!): "Γι' αυτό συντονιστήκατε σε χρόνο μηδέν από Χρυσή Αυγή μέχρι ΣΥΡΙΖΑ και αυτοδιαλυόμενες συνιστώσες να κλαίτε για τον '902'".

Το ΚΚΕ επανέλαβε πως οι λόγοι που οδήγησαν στη συγκεκριμένη κίνηση είναι οικονομικοί, τονίζοντας ότι δεν ήταν δυνατή η συνέχιση της λειτουργίας: "Το ΚΚΕ, ήδη πριν ένα χρόνο, είχε ενημερώσει επίσημα για τα οικονομικά προβλήματα και τις δυσκολίες, λόγω της οικονομικής κρίσης, του '902', μαζί με το γεγονός ότι η συνέχιση της λειτουργίας, ιδιαίτερα της τηλεόρασης, κάτω από αυτές τις συνθήκες, ήταν αδύνατη".

 

Δ. Παπαδημούλης: H πώληση του "902" παραπέμπει στη μέθοδο του "fast track"

"Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα δεοντολογίας πώς το ΚΚΕ, που μάχεται κατά των ιδιωτικοποιήσεων και υπέρ των εργαζομένων, προχωρά σε μια πώληση ‘fast track' όπως αυτή του 902" αναρωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας χθες στον "Σκάι".

Ο Δ. Παπαδημούλης άσκησε σφοδρή κριτική στο ΚΚΕ και ως προς τα ζητήματα της αδιαφάνειας γύρω από τη συγκεκριμένη αγοραπωλησία, αλλά και ως προς το μέλλον των εργαζομένων στον σταθμό, υπογραμμίζοντας ότι: "Συνεχίζουμε να μην γνωρίζουμε το τίμημα της συναλλαγής, το ποιοι κρύβονται πίσω από την κυπριακή εταιρεία και τι θα συμβεί με τα δικαιώματα των εργαζομένων".

Δείτε όλα τα σχόλια