Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Αυτός που πλεονάζει είναι ο Σαμαράς"

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τον Σεπτέμβριο, με αποκορύφωμα τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔY, Οδυσσέας Ντριβαλάς, κατά τη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στη Βουλή...

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τον Σεπτέμβριο, με αποκορύφωμα τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔY, Οδυσσέας Ντριβαλάς, κατά τη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στη Βουλή ενάντια στη διαθεσιμότητα, στο πλαίσιο της 24ωρης παναττικής απεργίας.

Εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί και εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συνδικάτων φωνάζοντας «το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς, αυτός που πλεονάζει είναι ο Σαμαράς». Η συγκέντρωση έληξε χωρίς να γίνει κάποια συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου, η οποία, όπως κατήγγειλαν οι συγκεντρωμένοι, είχε «φροντίσει να εξαφανιστεί για να μην εκτεθεί».

Εξοπλισμένοι με καπέλα, ακόμα και με σομπρέρο, για να προστατευτούν από τον καυτό ήλιο, αρκετοί εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από την πύλη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επί της Βασιλίσσης Σοφίας, κάνοντας πράξη το σύνθημα ότι «αυτός ο Αύγουστος δεν θα είναι σαν τους άλλους», με στόχο οι απολύσεις να μείνουν στα χαρτιά. Την παράσταση έκλεψε το μαύρο πανό με το σύνθημα «Φ For Φευγάτε» που κρατούσαν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, όπως επίσης και η αποφασιστικότητα των εργαζομένων των ασφαλιστικών φορέων, που ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη Δευτέρα, έξω από το υπουργείο Εργασίας. Η πορεία κατέληξε λίγο μετά τις 12.00 στη Βουλή, η οποία λόγω του δυνατού αέρα έμεινε χωρίς την ελληνική σημαία, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους συγκεντρωμένους. «Βγάλανε τη σημαία από τη Βουλή, σε λίγο θ' ανεβάσουν τη γερμανική», ήταν το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα.

«Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα απέδειξαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα ότι δεν υπάρχουν εποχές που είναι αρνητικές όσον αφορά τις εργατικές κινητοποιήσεις και ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Με τη δύναμη των συνδικάτων και των εργαζομένων μπορούν να αποτραπούν αυτές οι πολιτικές, φτάνει οι εργαζόμενοι να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους», επισήμανε ο Οδ. Ντριβαλάς, καταγγέλλοντας τις απολύσεις που δρομολογούνται με Προεδρικά Διατάγματα.

Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι στηρίζει όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των ομοσπονδιών και καλεί τους δημόσιους υπαλλήλους να βρίσκονται σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα για να στηρίξουν με την παρουσία τους τις κινητοποιήσεις αυτές. Παράλληλα, δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα «μέχρι την πλήρη ανατροπή των παράνομων και αντισυνταγματικών απολύσεων, μέχρι την κατοχύρωση και αναβάθμιση των δημοσίων υπηρεσιών και του κοινωνικού κράτους, μέχρι την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και των εκφραστών της».

Δείτε όλα τα σχόλια