Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νέα πρόκληση Βενιζέλου με γραφείο... 700.000 ευρώ!

Μείζον ηθικό θέμα εγείρει η απόφαση της κυβέρνησης για τη συγκρότηση γραφείου αντιπροέδρου της κυβέρνησης, το οποίο θα κοστίσει για φέτος και του χρόνου στον κρατικό προϋπολογισμό κάτι παραπάνω από 700.000 ευρώ!

Μείζον ηθικό θέμα εγείρει η απόφαση της κυβέρνησης για τη συγκρότηση γραφείου αντιπροέδρου της κυβέρνησης, το οποίο θα κοστίσει για φέτος και του χρόνου στον κρατικό προϋπολογισμό κάτι παραπάνω από 700.000 ευρώ!

Η κυβερνητική απόφαση δημοσιεύθηκε στην "Εφημερίδα της Κυβερνήσεως" στις 25 Ιουλίου και προβλέπει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα απολαμβάνει, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, το προνόμιο ενός "γραφείου αντιπροέδρου", στο οποίο θα υπηρετούν 20 υπάλληλοι και το οποίο θα έχει προϋπολογισμό 234.353 ευρώ για εφέτος και 468.706 ευρώ για το 2014.

Με άλλα λόγια, το γραφείο του Ευ. Βενιζέλου (που κρατά και τα προνόμια του πολιτικού αρχηγού, αλλά και αυτά του υπουργού Εξωτερικών) θα κοστίσει για ενάμιση χρόνο στο Ελληνικό Δημόσιο 703.059 ευρώ, μερικές μόλις ημέρες αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι κλείνει ή συγχωνεύει 118 σχολεία και νηπιαγωγεία, για να εξοικονομήσει μόλις 228.000 ευρώ.

Βάσει του ΦΕΚ, για την... εξυπηρέτηση των αναγκών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, στο συγκεκριμένο γραφείο δημιουργούνται 10 θέσεις μετακλητών διοικητικών υπαλλήλων, 5 ενιαίες θέσεις ειδικών συμβούλων και συνεργατών και 5 θέσεις αποσπασμένων υπαλλήλων από το Δημόσιο ή από νομικό πρόσωπο του ευρύτερου δημόσιου τομέα... Όλα αυτά, την ώρα που η κυβέρνηση δεν εξαιρεί καν τους έχοντες μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών εκπαιδευτικούς από τις απολύσεις μέσω "διαθεσιμότητας" και προγραμματίζει άλλες 12.500 απολύσεις για μετά τις 20 Σεπτεμβρίου...

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις