Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το Γιβραλτάρ στον όμιλο της Ελλάδας

Ακόμη έναν αντίπαλο θα έχει η Εθνική Ελλάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Η FIFA αναγνώρισε πρόσφατα το Γιβραλτάρ και το Κόσοβο ως ισότιμα μέλη της, με συνέπεια να έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στα προκριματικά του "Μουντιάλ"...

Ακόμη έναν αντίπαλο θα έχει η Εθνική Ελλάδας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Η FIFA αναγνώρισε πρόσφατα το Γιβραλτάρ και το Κόσοβο ως ισότιμα μέλη της, με συνέπεια να έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στα προκριματικά του "Μουντιάλ".

Το Γιβραλτάρ τοποθετήθηκε στον όμιλο της Ελλάδας γιατί μετέχουν πέντε ομάδες κι όχι έξι, όπως συμβαίνει και στον ένατο όμιλο, όπου συμμετέχουν οι Κροατία, Φινλανδία, Ισλανδία, Τουρκία και Ουκρανία. Επειδή όμως η Ελλάδα και η Κύπρος δεν αναγνωρίζουν το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος και είχαν μειοψηφήσει για την ένταξή του στους κόλπους της FIFA, προκειμένου να μην υπάρξει κώλυμα, το Κόσοβο τοποθετήθηκε στον άλλο όμιλο. Στον 8ο όμιλο, εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο, θυμίζουμε ότι μετέχουν ακόμη το Βέλγιο, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και η Εσθονία.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη το φιλικό παιχνίδι της Ελλάδας με τη Ρωσία στις 6 Σεπτεμβρίου δεν θα γίνει, αφού η Εθνική δεν θα έχει ρεπό και ως εκ τούτου θα δώσει κανονικά αγώνα για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο