Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γιούνκερ: Η Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να μην απειλεί

Να τηρήσει τις δεσμεύσεις της κάλεσε την Τουρκία ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε δηλώσεις του στο περιθώριο των εργασιών της Ομάδας των 7 (G7) στην Ιαπωνία. «Περιμένουμε από την Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της...

Να τηρήσει τις δεσμεύσεις της κάλεσε την Τουρκία ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε δηλώσεις του στο περιθώριο των εργασιών της Ομάδας των 7 (G7) στην Ιαπωνία.

«Περιμένουμε από την Τουρκία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και οι απειλές δεν αποτελούν το καλύτερο διπλωματικό εργαλείο που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει. Αναφορικά με την Τουρκία, είμαι πεπεισμένος ότι η συμφωνία αυτή θα έχει, και ήδη έχει, αποτελέσματα», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην παγκόσμια ανθρωπιστική σύνοδο της Κωνσταντινούπολης προ ημερών ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι «εάν δεν υπάρξει πρόοδος στο θέμα της άρσης των ταξιδιωτικών περιορισμών μέχρι τις 30 Ιουνίου, καμία απόφαση, κανένας νόμος της συμφωνίας για την επαναπροώθηση (προσφύγων και μεταναστών) δεν θα προκύψει από το κοινοβούλιο της Τουρκικής Δημοκρατίας».

Δείτε όλα τα σχόλια