Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΜΑΤ μέσα στο “Αττικόν τώρα”! - Από την πίσω πόρτα μπήκε στο νοσοκομείο ο Ά. Γεωργιάδης

Περί τις έξι κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν αναπτυχθεί στα πέριξ του προαυλίου χώρου του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου “Αττικόν”, ενώ άνδρες των ΜΑΤ έχουν εισβάλει και μέσα στο νοσοκομείο, αποκλείοντας κάθε προσβαση στο αμφιθέατρο!

Περί τις έξι κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν αναπτυχθεί στα πέριξ του προαυλίου χώρου του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου "Αττικόν", ενώ άνδρες των ΜΑΤ έχουν εισβάλει και μέσα στο νοσοκομείο, αποκλείοντας κάθε πρόσβαση στο αμφιθέατρο!

Όλα ξεκίνησαν όταν έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης είχε προγραμματίσει συνάντηση με τη διοίκηση και καθηγητές της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου για σήμερα, στις 19:00.

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε την συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια στην επίσκεψη του υπουργού, "που υπονομεύει τη δημόσια υγεία, κλείνει νοσοκομεία, απολύει και θέτει σε διαθεσιμότητα προσωπικό, παραδίδει το ΕΣΥ στα επιχειρηματικά συμφέροντα, είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στο ΑΤΤΙΚΟ της αθλιότητας των ράντζων και της έλλειψης προσωπικού", ανέφεραν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

Ο κ. Γεωργιάδης, ωστόσο, αιφνιδίως άλλαξε την ώρα της συνάντησης και έφτασε στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί. Όμως, οι εργαζόμενοι δεν "πιάστηκαν στον ύπνο", κινητοποιήθηκαν αμέσως και απέκλεισαν την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου.

Λίγο πριν φτάσει ο υπουργός στο σημείο, οι εργαζόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με άνδρες της ΜΑΤ, οι οποίοι τοποθέτησαν και κλούβες έξω από την είσοδο.

Οι εργαζόμενοι έμειναν στις θέσεις τους και κατάφεραν να εμποδίσουν τον υπ. Υγείας να εισέλθει στο νοσοκομείο από την κεντρική είσοδο, του φώναζαν "να μην μπεις μέσα", ενώ το σύνθημα που έδινε τον τόνο στη συγκέντρωση ήταν το "Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία – Η Χούντα δεν τελείωσε το '73".

Ακολούθησαν επεισόδια, οι άνδρες των ΜΑΤ χτύπησαν εργαζόμενους, ενώ κάποιοι από τους τελευταίους τους πετούσαν αβγά και γιαούρτια.

Εν τέλει, ο κ. Γεωργιάδης κατάφερε να μπει στο νοσοκομείο... από την πίσω πόρτα και αυτή τη στιγμή η προγραμματισμένη σύσκεψη βρίσκεται σε εξέλιξη με τους εργαζόμενους να βρίσκονται αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής και τον περίβολο και τον διάδρομο έξω από το αμφιθέατρο να τελεί υπό κατάληψη από αστυνομικές δυνάμεις!

Αξίζει δε να σημειώσουμε ότι εκτός από τους εργαζόμενους στο "Αττικόν" βρίσκονται και στηρίζουν την κινητοποίηση διάφοροι φορείς της ευρύτερης περιοχής, από το Αιγάλεω, το Περιστέρι και το Χαϊδάρι.

Τέλος, γενική συνέλευση έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι για σήμερα, η οποία θα ξεκινήσει μετά τη λήξη της... επίσκεψης του υπουργού.

Διαψεύδουν τις καταγγελίες Κεδίκογλου για επίθεση και χειροδικία σε βάρος του κ. Γεωργιάδη οι εργαζόμενοι του "Αττικόν".

Διαβάστε το ρεπορτάζ για την Υγειονομική ερήμωση της Δ. Αττικής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ναι, αλλά ο Τσίπρας έφερε Μνημόνια

Μπορεί τα κανάλια να δοξάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά στον πραγματικό κόσμο η κατάσταση δεν είναι καθόλου ρόδινη. Υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες, το κλίμα κάθε άλλο παρά αισιόδοξο είναι, η πολυδιαφημισμένη ρευστότητα πέφτει με το σταγονόμετρο.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις