Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΥΠΕΞ προς Τουρκία: Λάβετε μέτρα για την προστασία των χριστιανικών ναών

Τη λήψη των απαραίτητων μέτρων εκ μέρους της Τουρκίας για την προστασία των χριστιανικών ναών και για την απρόσκοπτη συμμετοχή των πιστών στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Πάσχα ζητάει το Υπ. Εξωτερικών, με αφορμή τα περιστατικά εισόδου προκλητικών στοιχείων σε χριστιανικούς ναούς στην Κων/πολη.

Τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων εκ μέρους της Τουρκίας για την προστασία των χριστιανικών ναών και για την απρόσκοπτη συμμετοχή των πιστών στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Πάσχα ζητάει το Υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τα περιστατικά εισόδου προκλητικών στοιχείων σε χριστιανικούς ναούς στην Κωνσταντινούπολη.

«Το  Υπουργείο Εξωτερικών πληροφορήθηκε με εύλογη ανησυχία πρόσφατα περιστατικά εισόδου προκλητικών στοιχείων σε χριστιανικούς ναούς της Κωνσταντινούπολης» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Ενόψει και των εορτών του Πάσχα, αναμένουμε από τις τουρκικές Αρχές να τηρήσουν τις σχετικές τους δεσμεύσεις και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των χριστιανικών ναών και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης συμμετοχής των πιστών στις θρησκευτικές εκδηλώσεις των ημερών», τονίζει το ΥΠΕΞ.

Δείτε όλα τα σχόλια