Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Α. Τσίπρας προς Α. Μέρκελ: Οι θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας θα πρέπει να συνυπολογιστούν

Την ελληνική θέση ότι οι θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες αναμένεται και να ανακοινωθούν μεθαύριο Πέμπτη από τη Eurostat, θα πρέπει αυτονόητα να συνυπολογιστούν στο τελικό αποτέλεσμα της αξιολόγησης, μετέφερε ο Α. Τσίπρας στην Α. Μέρκελ, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Την ελληνική θέση ότι οι θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, οι οποίες αναμένεται και να ανακοινωθούν μεθαύριο Πέμπτη από τη Eurostat, θα πρέπει αυτονόητα να συνυπολογιστούν στο τελικό αποτέλεσμα της αξιολόγησης, μετέφερε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας στην Γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ, σε τηλεφωνική επικοινωνία.

Αντικείμενο της συζήτησης τους, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ήταν η πορεία της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών γίνεται τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις, που ξεκινούν εκ νέου, μπαίνουν σε κρίσιμη τελική φάση μετά από την ολιγοήμερη παύση λόγω της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

Οι διαπραγματεύσεις θα διακοπούν την Πέμπτη, προκειμένου οι δύο πλευρές να μεταβούν στο Άμστερνταμ, όπου την Παρασκευή το πρωί θα συνεδριάσει το άτυπο Eurogroup.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στην ατζέντα της συγκεκριμένης συνεδρίασης γίνεται λόγος για καταγραφή της κατάστασης και η κυβέρνηση επιδιώκει να υπάρξουν αποφάσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης έως το Πάσχα.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει αναφέρει ότι πιθανόν να πραγματοποιηθεί ένα έκτακτο Eurogroup στις 25 ή 26 Απριλίου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ακόμη και για συνεδρίαση - εάν χρειαστεί- τη Μεγάλη Πέμπτη 27 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι επίκειται και συνάντηση της καγκελαρίου Μέρκελ με τον πρόεδρο Ομπάμα όπου, κατά τις επίσημες δηλώσεις του Λευκού Οίκου, το ελληνικό πρόγραμμα θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Για τους πολύ λίγους

Η Νέα Δημοκρατία, ως δεξιό κόμμα, και η κυβέρνησή της δεν είναι υπέρ των επιχειρήσεων, όπως ψευδώς διατείνεται. Είναι υπέρ του κεφαλαίου, είναι δηλαδή υπέρ των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων και εναντίον των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και εναντίον των εργαζομένων

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις