Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μυτιλήνη: Περίπου 400 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν στα νησιά του βόρειου Αιγαίου

Μειωμένη εξακολουθεί να είναι η προσφυγική ροή προς τα νησιά του βορείου Αιγαίου, καθώς συνολικά 401 άτομα αποβιβάσθηκαν από χθες Πέμπτη έως σήμερα τα ξημερώματα στη Λέσβο και τη Χίο.

Μειωμένη εξακολουθεί να είναι η προσφυγική ροή προς τα νησιά του βορείου Αιγαίου, καθώς συνολικά 401 άτομα αποβιβάσθηκαν από χθες Πέμπτη έως σήμερα τα ξημερώματα. Συγκεκριμένα, στη Λέσβο αποβιβάσθηκαν 190 άτομα, στη Χίο 211, ενώ στη Σάμο δεν αποβιβάσθηκε κανένας.

Εναπομείναντες με το παλιό καθεστώς καταγραφής, οι οποίοι σταδιακά αναχωρούν για την υπόλοιπη Ελλάδα ή απελαύνονται εφόσον είναι βορειοαφρικανοί ή Πακιστανοί είναι 620 στη Μυτιλήνη, και 216 στη Σάμο. Στη Χίο με το παλιό καθεστώς δεν έμεινε κανένας, δηλαδή οι εκτός χοτ σποτ δομές του νησιού είναι άδειες. Σημειώνεται ότι οι 211 αφιχθέντες χθες στη Χίο παραμένουν στον εξωτερικό χώρο του λιμεναρχείου αφού δεν χωράνε στο χοτ σποτ.

Υπό περιορισμό στα χοτ σποτς των τριών νησιών μιας και μπήκαν στην Ελλάδα μετά την 20 Μαρτίου, παραμένουν: στη Λέσβο 2574, στη Χίο 1660 και στη Σάμο 218.

Τέλος, περίπου 200 νέοι πρόσφυγες έχουν αποβιβασθεί σήμερα Παρασκευή από το πρωί στη Λέσβο.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δημόσια υγεία και κυβερνητική ανεπάρκεια

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επένδυσε πάρα πολλά στην επιτυχημένη διαχείριση της καραντίνας. Επιτυχημένη φυσικά μόνο από ιατρικής πλευράς, γιατί την ίδια περίοδο υπήρξαν τουλάχιστον δύο καραμπινάτα σκάνδαλα -η λίστα Πέτσα και οι πλατφόρμες κατάρτισης...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις