Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μοσκοβισί: Ελπίζουμε σε λύση για το ελληνικό χρέος μέχρι την Πρωτομαγιά

Αισιόδοξος πως θα υπάρξει συμβιβασμός για το ελληνικό χρέος μέχρι την Πρωτομαγιά εμφανίστηκε ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι LCP, παίρνοντας ξεκάθαρα αντίθετη θέση από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Αισιόδοξος πως θα υπάρξει συμβιβασμός για το ελληνικό χρέος μέχρι την Πρωτομαγιά εμφανίστηκε ο Επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι LCP. 

«Ελπίζουμε να καταλήξουμε σε συμβιβασμό για το ελληνικό χρέος μέχρι την 1η Μαΐου» δήλωσε ο Επίτροπος παίρνοντας ξεκάθαρα αντίθετη θέση από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που μεταξύ άλλων είχε δηλώσει πως το θέμα του χρέους είναι μόνο για λόγους εντυπωσιασμού και όχι ουσίας.

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι «η συμφωνία ενός κοινού και καλού σχεδίου μεταρρυθμίσεων με την ελληνική κυβέρνηση είναι απαραίτητη, πριν την έναρξη της συζήτησης για το ελληνικό χρέος».

Όσον αφορά την ευρωπαϊκή οικονομία, κατέστησε σαφές ότι η ανεργία των νέων συνιστά μάστιγα για την Ευρώπη και τη Γαλλία και ως εκ τούτου, συνέχισε, θεωρείται αναγκαίος ένας διάλογος για ουσιώδεις μεταρρυθμίσεις που θα αποκλιμακώσουν το πρόβλημα.

Κάνοντας ειδική μνεία στη γαλλική αγορά εργασίας, υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξει μία συζήτηση, στην οποία θα επιτευχθεί η εξισορρόπηση μεταξύ της μεγαλύτερης ευελιξίας και της εξασφάλισης της εργασιακής ασφάλειας.

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις