Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ετοιμάζεται νέο υποταμείο για κεφαλαιουχική στήριξη στις ΜμΕ

Τη δημιουργία ενός νέου υποταμείου στο IFG, το οποίο θα παρέχει κεφαλαιουχική (και όχι μόνο χρηματοδοτική) στήριξη στις μικρές και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, προανήγγειλε χθες ο κ. Κώστας Γαλιάτσος πρόεδρος Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕΑΝ, μιλώντας στο συνέδριο που διοργάνωσε...

Τη δημιουργία ενός νέου υποταμείου στο IFG, το οποίο θα παρέχει κεφαλαιουχική (και όχι μόνο χρηματοδοτική) στήριξη στις μικρές και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, προανήγγειλε χθες ο κ. Κώστας Γαλιάτσος πρόεδρος Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕΑΝ, μιλώντας στο συνέδριο που διοργάνωσε η A-Energy με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με θέμα «Χρηματοδότηση έργων και επενδύσεων: Η επόμενη μέρα».

Ο κ. Γαλιάτσος σημείωσε πως το 2015 ήταν ένα έτος πολύ σημαντικό για το ΕΤΕΑΝ, γιατί ενεργοποιήθηκε ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο, το IFG, και συγκεκριμένα το πρώτο υποταμείο του, το δανειακό. Το IFG είναι ένα κοινό ταμείο του ΕΤΕΑΝ και της γερμανικής αναπτυξιακής τράπεζας KFW. Η μεγάλη σημασία του IFG είναι ότι μετέφερε νέους χρηματοδοτικούς πόρους και τεχνογνωσία από ένα εξειδικευμένο χρηματοδοτικό ίδρυμα (την KFW) στο ΕΤΕΑΝ και μέσω αυτού στην ελληνική οικονομία.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Αφήστε, κ. Μητσοτάκη

Πραγματικά εντυπωσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με όσα δήλωσε στη Βουλή εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Παραπονέθηκε ότι, ενώ βρισκόταν απέναντι στον Τούρκο Πρόεδρο, ο Αλ. Τσίπρας έκανε απρεπείς δηλώσεις εις βάρος του.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο