Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Α. Γεωργιάδης: Κίνδυνος να επιστρέψει η κουβέντα για Grexit

Αν η κυβέρνηση δεν κλείσει την αξιολόγηση μέχρι το Πάσχα των καθολικών, τότε θα επιστρέψει η κουβέντα για Grexit, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Αν η κυβέρνηση δεν κλείσει την αξιολόγηση μέχρι το Πάσχα των καθολικών, τότε θα επιστρέψει η κουβέντα για Grexit, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο ίδιος ανέφερε ότι τον Ιούνιο η Ελλάδα έχει να πληρώσει ομόλογα 9,5 δις. ευρώ, τα οποία όπως είπε δε θα έχει πού να τα βρει εάν δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση. «Αν περάσει ο Μάιος τα μέτρα που θα πρέπει να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ για να κλείσει η αξιολόγηση θα είναι αδύνατο να τα πάρει», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, πρόσθεσε «Και αύριο μπορεί να κλείσει η αξιολόγηση αν η κυβέρνηση κάνει αυτά που πρέπει. Πρέπει να αποφασίσει να ακολουθήσει το πρόγραμμα και να πληρώσει και το κόστος. Όσο χάνει χρόνο ο κ. Τσίπρας, πλήττεται η πραγματική οικονομία και με πρωτοφανή ραγδαίο ρυθμό χάνει το πολιτικό του κεφάλαιο.

Αν η ΝΔ ψήφιζε το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, όπως ανέφερε, με τον τρόπο που το κάνουνε, θα μας είχανε αποκλείσει από το κοινοβούλιο. «Άνθρωποι που έκαναν καριέρα με πορείες στον ΟΛΠ στο Ελληνικό στη Θεσσαλονίκη, τώρα ψηφίζουν υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων», είπε χαρακτηριστικά.

Κανένα ενδεχόμενο Οικομενικής ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο οικουμενικής με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, για να προσθέσει «Ούτε ένας βουλευτής της ΝΔ δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει θετική ψήφο στον Τσίπρα παρά τη θέληση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Όπως είπε, μια τέτοια κυβέρνηση θα ήταν απλώς μια συνέχεια της ακινησίας. Εγώ θέλω να γίνουν γρήγορα οι επενδύσεις, να έχουμε αξιολόγηση πραγματική, να αλλάξει ο εκλογικός νόμος.Εφόσον ο λαός μας επέλεξε για αξιωματική αντιπολίτευση, θα ζήσει με την επιλογή του.

Επίθεση στον Τσίπρα...μέσω Ομήρου

Ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε πολλές φορές και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Ο Τσίπρας δεν θα ξανακερδίσει εκλογές. Οι ψηφοφόροι του έχουν καταλάβει ότι τους κορόιδευε. Το χουν καταλάβει και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα ξαναβγεί».

Επιπλέον, είπε για τον πρωθυπουργό: «Ο κ. Τσίπρας ήταν σαν την ωραία Ελένη του Ομήρου. Στο έπος δεν έχει καμιά περιγραφή για το πώς ήταν και ο καθένας τη φανταζόταν όπως ήθελε. Ο μόνος που είχε δίκιο για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα ήταν ο Γιούνκερ. Ο Τσίπρας είναι πολύ καλός δημαγωγός, αλλά μέχρι στιγμής είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με διαφορά.

«Δεν είναι κομψό να πιάνει πανικός την Αυστρία»

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο προσφυγικό, ασκώντας κριτική στην ανάκληση του πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστρία. «Η κίνηση να ανακαλέσουμε τον πρέσβη μας από την Αυστρία θα ήταν κωμική αν δεν ήταν τραγική. Δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα με τους Ευρωπαίους. Η κυβέρνηση άλλαξε τη μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδος. Ήταν η μόνη προεκλογική τους δέσμευση που τήρησαν.

Πρόσθεσε ακόμη πως είναι προφανές ότι το άνοιγμα των συνόρων ήταν τραγικό λάθος, ενώ για το κλείσιμο των συνόρων είπε «Δεν είναι κομψό η Αυστρία να βιάζεται και με συνθήκες πανικού να βάζει την Ελλάδα στη γωνία. Έπρεπε να περιμένει τη Σύνοδο της 7ης Μαρτίου»

Ως λύση προέκρινε ότι το θέμα θα πρέπει να γίνει διεθνές και οι άνθρωποι αυτοί να κατευθυνθούν και στις πλούσιες αραβικές χώρες, αναφέροντας: «Δεν πρέπει η Ευρώπη να τους δέχεται όλους.Αν η Ελλάδα καταδικαστεί να γίνει μια νήσος Έλλης της ΕΕ θα είναι καταστροφή. Καταστροφή ιστορικών διαστάσεων θα είναι να συνδεθεί η αξιολόγηση με το προσφυγικό».

Υπόθεση φοροδιαφυγής Παπασταύρου

Αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση Παπασταύρου ανέφερε: Δεν υπάρχει τέτοια καταπάτηση του τεκμηρίου της αθωότητας στον δυτικό κόσμο, όσο με την υπόθεση Παπασταύρου. Την ώρα που η δικαιοσύνη τον ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ στο προεκλογικό του σποτ τον είχε ως φοροφυγά. Πώς ο εφοριακός θα πάει να τον ελέγξει όταν γνωρίζει ότι ο πρωθυπουργός τον θεωρεί φοροφυγά». Όπως ήταν αναμενό μενο δε μίλησε για την «ταμπακιέρα» της υπόθεσης.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πανηγυρίζουν και αυτοσυγχαίρονται

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν προφανώς ότι, βάζοντας τους μπουκωΜΜΕνους της λίστας Πέτσα να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Καλογρίτσα και να ανακαλύπτουν σχέδια εκτροπής και φίμωσης του Τύπου, διαχειρίζονται επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις