Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το ΠΑΣΟΚ αδειάζει τη ΝΔ και τον Σαμαρά για τη μη παραλαβή της λίστας Μπόργιανς το 2012 (Video)

Το ΠΑΣΟΚ αδειάζει τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά για τη μη παραλαβή της λίστας Μπόργιανς το 2012! «Ξέρετε ποιος είναι ο υπεύθυνος κατ’ εσάς και τα ρίχνετε σε μας», είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στη Βουλή.

Αδειάζει το ΠΑΣΟΚ την ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά για τη μη παραλαβή της λίστας Μπόργιανς το 2012! «Ξέρετε ποιος είναι ο υπεύθυνος κατ' εσάς και τα ρίχνετε σε μας», είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος  μιλώντας στη Βουλή μετά την αποκάλυψη εγγράφου του προξένου της Ελλάδος στο Ντύσσελντορφ όπου αναφέρεται ότι με «τηλεφωνική οδηγία» του Κώστα Μπούρα, διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η Ελλάδα δεν συνεργάσθηκε με τον Β. Μπόργιανς για το CD με τους καταθέτες – φοροφυγάδες και δεν παρέλαβε την επίμαχη λίστα.

Στην παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν ήταν το 2012 υπουργός Εξωτερικών και κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσουν συγγνώμη επειδή σε δήλωσή τους τον ενέπλεξαν στον χειρισμό της υπόθεσης.

«Δεν πρόκειται να ζητήσουμε συγγνώμη. Η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών αναγκάζει εκείνους να ζητήσουν συγγνώμη», του απάντησε ο Χρήστος Καραγιαννίδης, ο οποίος είναι ένας από τους 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν την σχετική ερώτηση. Μάλιστα υπενθύμισε ότι ο Δημήτρης Κούρκουλας ήταν υφυπουργός Εξωτερικών την επίμαχη περίοδο και αναρωτήθηκε αν ο υφυπουργός είναι «κλητήρας» και δεν γνωρίζει τι γίνεται στο υπουργείο του.

Από τα έδρανα του ΠΑΣΟΚ υπήρξε θόρυβος με την Εύη Χριστοφιλοπούλου να φωνάζει επανειλημμένα «ντροπή» και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να της κάνει παρατήρηση.

Ο Α. Λοβέρδος πήρε τον λόγο και απευθυνόμενος στον Χρ. Καραγιαννίδη είπε: «να μην το συνεχίσουμε. Θα ήθελα να έχετε το θάρρος να ζητήσετε συγγνώμη. Αφού δεν δέχεστε να ζητήσετε συγγνώμη, αν και κάνατε λάθος, και δεν έχετε την ευθιξία να ζητήσετε συγγνώμη, σας λέω ότι δεν θα σας επιτρέψουμε να κάνετε το πλιάτσικο που κάνατε επί τέσσερα χρόνια στην παράταξή μας. Ξέρετε ποιος είναι ο υπεύθυνος κατ' εσάς και τα ρίχνετε σε μας. Από εδώ και πέρα θα βλέπετε τις δυνάμεις σας να μειώνονται».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο