Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Διώροφο λεωφορείο του ΟΑΣΑ για τους άστεγους

Τίποτα δεν θα πηγαίνει χαμένο, είτε μιλάμε για τρόφιμα, είτε για... λεωφορεία. Η πρόθεση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου να αξιοποιείται οτιδήποτε μπορεί να παράγει κοινωνικό όφελος παίρνει σάρκα και οστά με την ενεργοποίηση...

Τίποτα δεν θα πηγαίνει χαμένο, είτε μιλάμε για τρόφιμα, είτε για... λεωφορεία. Η πρόθεση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου να αξιοποιείται οτιδήποτε μπορεί να παράγει κοινωνικό όφελος παίρνει σάρκα και οστά με την ενεργοποίηση ενός από τα τέσσερα τουριστικά διώροφα λεωφορεία του ΟΑΣΑ που βρίσκονται σε αχρησία για την παροχή υπηρεσιών σε άστεγους. Τα λεωφορεία είχαν αρχικά παραγγελθεί για να πραγματοποιούν δρομολόγια της γραμμής 400, η οποία όμως καταργήθηκε πριν καν παραδοθούν, με αποτέλεσμα να ρημάζουν εδώ και καιρό στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ οχήματα που έχουν κοστίσει 1.666.000 ευρώ.

Το λεωφορείο θα διαμορφωθεί έτσι ώστε να ανταποκρίνεται σε ορισμένες από τις βασικές ανάγκες των άστεγων. Θα προσφέρει υπηρεσίες υγιεινής, όπως πλύσιμο και αλλαγή ρούχων, ενώ παράλληλα θα γίνεται καταγραφή των άστεγων από κοινωνιολόγους. Όπως και σε προηγούμενα μέτρα του υπουργείου, χαρακτηριστικότερο όλων το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση, επιλέγεται ένας ολοκληρωμένος τρόπος παρέμβασης που αφενός θα ανακουφίζει τους άστεγους, αφετέρου θα καταγράφει το μέγεθος του προβλήματος, ενώ θα συμβάλλει στην επανένταξή τους.

Το λεωφορείο θα κινείται σε περιοχές της Αθήνας όπου υπάρχουν άστεγοι οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε άλλες δομές υποστήριξης άστεγων. Η πρωτοβουλία θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Praksis και την Παπαστράτος και αναμένεται να ξεκινήσει σε περίπου δύο μήνες. Αυτές τις ημέρες γίνονται οι απαραίτητες μελέτες ώστε να αποφασιστούν οι εργασίες μετασκευής που θα χρειαστούν (ντουζιέρες κ.λπ.).

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Δείτε όλα τα σχόλια