Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θ. Πελεγρίνης: Πρώτη προτεραιότητα η οργάνωση των δημόσιων βιβλιοθηκών της χώρας

Συνάντηση με θέμα το νέο πλαίσιο λειτουργίας των δημόσιων βιβλιοθηκών είχε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Θεοδόσης Πελεγρίνης με τους διευθυντές και τους εκπροσώπους των δημοσίων βιβλιοθηκών.

Συνάντηση με θέμα το νέο πλαίσιο λειτουργίας των δημόσιων βιβλιοθηκών είχε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Θεοδόσης Πελεγρίνης με τους διευθυντές και τους εκπροσώπους των δημοσίων βιβλιοθηκών.

Στην εισήγησή του ο υφυπουργός επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι "η οργάνωση των δημόσιων βιβλιοθηκών της χώρας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας. Προς τούτο, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εργάζεται συστηματικά εδώ και δύο μήνες για τη διαμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας των Δημόσιων Βιβλιοθηκών".

Στόχος της σημερινής συνάντησης ήταν να κληθούν οι διευθυντές και οι εκπρόσωποι των Δημοσίων Βιβλιοθηκών να συμπράξουν στη διαμόρφωση αυτού του πλαισίου λειτουργίας.

Ο Θ. Πελεγρίνης εξέφρασε την ικανοποίησή του από την αθρόα συμμετοχή των εκπροσώπων των δημοσίων βιβλιοθηκών, συμμετοχή από την οποία δεν απουσίαζε και ο διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Από την πλευρά των συμμετεχόντων εκφράστηκε η διάθεση να βοηθήσουν στην αναδιοργάνωση των βιβλιοθηκών, καθώς είναι η πρώτη φορά, όπως τόνισαν, που η πολιτική ηγεσία τους κάλεσε να ακούσει τη δική τους φωνή.

Χαρακτηριστικό της διάθεσης των συμμετεχόντων να βοηθήσουν στην προαγωγή της δημόσιας βιβλιοθήκης στον τόπο μας είναι το γεγονός ότι ορισμένοι από αυτούς, όπως είπαν, ήρθαν με δικά τους έξοδα καθώς αυτά δεν καλύπτονταν από τον προϋπολογισμό των βιβλιοθηκών τους.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Με ΜΑΤ και ΜΜΕ στήνουν κλειστά κέντρα

Αυτό που συμβαίνει από προχθές τη νύχτα στη Χίο και τη Λέσβο, δεν θα το είχαμε πάρει καν είδηση αν δεν υπήρχαν τα κοινωνικά δίκτυα. Γιατί τα ΜΜΕ, που υπό κανονικές συνθήκες ψοφάνε για αναταραχές, φασαρίες και επεισόδια, έχουν βαλθεί, συντονισμένα, να υποβαθμίσουν τα γεγονότα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις