Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ξαφνιάζει η ζήτηση για το επανεκδοθέν βιβλίο του Χίτλερ "Ο Αγών μου"

Reuters

Ξάφνιασε τον εκδότη η μεγάλη ζήτηση για την επανέκδοση του «Ο αγών μου» (Mein Kampf) που κυκλοφόρησε σήμερα στη Γερμανία για πρώτη φορά από το 1945.

Ξάφνιασε τον εκδότη η μεγάλη ζήτηση για την επανέκδοση του «Ο αγών μου» (Mein Kampf) που κυκλοφόρησε σήμερα στη Γερμανία για πρώτη φορά από το 1945.

Η δίτομη κριτική έκδοση των 1.948 σελίδων, που περιλαμβάνει 3.500 επεξηγηματικές σημειώσεις, εκδόθηκε για παιδαγωγικούς σκοπούς, παρά τις επιφυλάξεις που προκαλεί η δημοσιότητα που αποκτά και πάλι το λιβελογράφημα του Αδόλφου Χίτλερ.

Ο Αντρέας Βίρσινγκ, διευθυντής του Ινστιτούτου Σύγχρονης Ιστορίας (IFZ) του Μονάχου, που εξέδωσε το βιβλίο, ανέφερε πως παρέλαβε παραγγελίες περίπου 15.000 αντιτύπων, έναντι των 4.000 που αρχικά τυπώθηκαν.

Υπάρχουν αιτήσεις για να μεταφραστεί στα ιταλικά, στα γαλλικά και στα αγγλικά και παραγγελίες και από την Τουρκία, την Κίνα, την Νότια Κορέα και τον Πολωνία, δήλωσε ο Βίρσινγκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα.

Το βιβλίο έγινε ευπώλητο στην Γερμανία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας 1930, με 12 εκατομμύρια αντίτυπα να έχουν πωληθεί από την λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου το 1945. Έχει μεταφραστεί σε 18 γλώσσες, αλλά μετά τον πόλεμο απαγορεύτηκε η κυκλοφορία του.

Μέχρι σήμερα, η Γερμανία όπως και η Αυστρία συνεχίζουν να απαγορεύουν την έκδοση του κειμένου χωρίς σχολιασμό, υπό την απειλή διώξεων για εξώθηση σε φυλετικό μίσος, όμως η κυκλοφορία σχολιασμένων εκδοχών είναι πλέον δυνατή στη Γερμανία.

«Το βιβλίο δεν είναι μόνο μια ιστορική πηγή, είναι ένα σύμβολο», δήλωσε ο Κριστιάν Χαρτμάν, εκ των εκδοτών του βιβλίου. «Θέλαμε να αποκαθηλώσουμε αυτό το σύμβολο μια και καλή» πρόσθεσε.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Απολογισμός

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια διαδικασία διεύρυνσης που θα τον αντιστοιχίσει πολιτικά και οργανωτικά στο 31,5% που πήρε στις πρόσφατες εκλογές. Στόχος είναι να εδραιωθεί ως μια δύναμη της Αριστεράς που θα αποτελεί, ταυτόχρονα, κορμό της προοδευτικής παράταξης.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις