Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επίθεση Δ.Παπαγγελόπουλου στους εισαγγελείς Ζημιανίτη και Τζαβέλλα για τις λίστες με τους φοροφυγάδες

"Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως υπάρχει Έλληνας Εισαγγελέας, που θα προτιμούσε ο ελληνικός λαός να πληρώνει αβάσταχτους φόρους, αντί να πληρώνουν τους φόρους τους οι φοροφυγάδες και τις νόμιμες υποχρεώσεις τους οι διαπλεκόμενοι και οι κλέφτες του δημοσίου χρήματος" τονίζει ο Δ.Παπαγγελόπουλος.

Ευθεία επίθεση κατά των εισαγγελέων Κ. Τζαβέλλα και  Δ. Ζημιανίτη εξαπέλυσε ο υφυπουργός Δικαισύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με αφορμή τις ενστάσεις που εξέφρασαν στη νομιμοποίηση των λιστών φοροδιαφυγής.

"Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως υπάρχει Έλληνας Εισαγγελέας, που θα προτιμούσε να μειώνονται δραστικά μισθοί και συντάξεις και ο ελληνικός λαός να πληρώνει αβάσταχτους φόρους, αντί να πληρώνουν τους φόρους τους οι φοροφυγάδες και τις νόμιμες υποχρεώσεις τους οι διαπλεκόμενοι και οι κλέφτες του δημοσίου χρήματος" τονίζει ο Δ.Παπαγγελόπουλος και προσθέτει: "επίσης, αναρωτιέμαι αν η ανακοίνωση, που υπογράφουν οι κκ Τζαβέλας και Ζημιανίτης, αναφέρεται σε συγκεκριμένη υπόθεση και ποια είναι αυτή.Προς το παρόν… αυτά".

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, που υπέγραφαν οι ΚΤζαβέλλας και Δ.Ζημιανίτης, είχε πυροδοτήσει έντονη αντιπαράθεση στους κόλπους των δικαστικών. Το βράδυ της Δευτέρας  5 από 9 μέλη του ΔΣ της ΄Ένωσης παραιτήθηκαν αντιδρώντας σύμφωνα με πληροφορίες  για την κίνηση του  πρόεδρου της Ένωσης Κ. Τζαβέλλα και του γενικού γραμματέα Δ. Ζημιανίτη να εκδώσουν  την συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Με την ανακοίνωση αυτή η Ένωση καταφερόταν εναντίον της πρόσφατης τροπολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης που επιτρέπει καταρχήν την αποδεικτική αξιοποίηση από τους οικονομικούς εισαγγελείς στοιχείων που έχουν συλλεγεί με μη νόμιμο τρόπο, καταγγέλλοντας "εργαλειακή χρησιμοποίηση της Δικαιοσύνης".

H τοποθέτηση των εισαγγελικών λειτουργών είχε προκαλέσει εύλογα ερωτηματικά ως προς τον χρόνο που επελέγη να γίνει, την ώρα δηλαδή που αξιοποιούνται λίστες φοροφυγάδων.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Χωρίς σχέδιο θα πνιγούμε όλοι

Τελικά τι είναι χειρότερο; Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβεται πίσω από το... λεφτόδεντρο Πέτσα για να αποκρύψει οφθαλμοφανείς ευθύνες στη διαχείριση του κορωνοϊού, των πλημμυρών ή το γεγονός ότι η κυβέρνηση...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις