Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Αλλάζουμε το πανεπιστήμιο, κερδίζουμε τις ζωές μας»

Την ιδρυτική της συνδιάσκεψη πραγματοποιεί η Πρωτοβουλία για τη Ριζοσπαστική Αριστερά σε ΑΕΙ και ΤΕΙ -στην οποία συμμετέχουν και μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ- στις 19 και 20 Δεκεμβρίου, στη Νομική Αθηνών. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες...

Την ιδρυτική της συνδιάσκεψη πραγματοποιεί η Πρωτοβουλία για τη Ριζοσπαστική Αριστερά σε ΑΕΙ και ΤΕΙ -στην οποία συμμετέχουν και μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ- στις 19 και 20 Δεκεμβρίου, στη Νομική Αθηνών.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που πορεύονται με τις δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστεράς "επιδιώκουμε να εκφράσουμε κάτι διαφορετικό στον χώρο των πανεπιστημίων μακριά από τα κλασικά συνδικαλιστικά στερεότυπα", μέσα από αυτόν τον νέο φορέα: "Τη στιγμή που οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις μέσα στο πανεπιστήμιο δεν ασχολούνται με τα καθημερινά προβλήματα των φοιτητών και αναπαράγουν τις μικροεξουσίες τους, εμείς απευθύνουμε ευρύ κάλεσμα σε όλες και όλους που δεν πιστεύουν στις έτοιμες λύσεις και στα μεγαλόπνοα σχέδια, αλλά πιστεύουν ότι αξίζει να παλεύεις για να ζήσεις σε ένα καλύτερο αύριο. Να φτιάξουμε αυτή τη συλλογικότητα μέσω της οποίας θα παλέψουμε για το πανεπιστήμιο που όλοι μας έχουμε ανάγκη. Να μιλήσουμε για τις σπουδές μας, τη γνώση και την επιστήμη, τα προγράμματα σπουδών, τη φοιτητική μέριμνα, τις εστίες, τις λέσχες, τα συγγράμματα, την έρευνα, την εργασιακή πραγματικότητα που μας περιμένει. Στα συλλογικά προβλήματα, εμείς απαντάμε με συλλογικό τρόπο γιατί γνωρίζουμε πως η πολιτική δεν είναι δουλειά των ειδικών, γιατί ξέρουμε πως το πανεπιστήμιο είναι το δεύτερό μας σπίτι και θέλουμε να το αλλάξουμε. Κουραστήκαμε να πηγαίνουμε στις γενικές μας συνελεύσεις, να μην καταλήγουμε ποτέ σε κάποιο συγκεκριμένο συμπέρασμα, να μην βρίσκουμε λύσεις στις άμεσες φοιτητικές μας ανάγκες".

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΑΜΚΑ μόνο για Έλληνες

Δεν είχαν πει φυσικά πριν τις εκλογές ότι θα καταργήσουν τον ΑΜΚΑ για τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο. Πρώτον, για να μην αποξενωθούν από μια ομάδα φιλελεύθερων ψηφοφόρων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο