Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

UNICEF: Τριπλασιάστηκαν οι θάνατοι από AIDS μεταξύ των εφήβων

Ο αριθμός θανάτων εφήβων από AIDS έχει τριπλασιστεί τα τελευταία 15 χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η UNICEF. Το AIDS αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου μεταξύ των εφήβων στην Αφρική και τη δεύτερη κύρια αιτία θανάτου μεταξύ των εφήβων σε παγκόσμιο επίπεδο....

Ο αριθμός θανάτων εφήβων από AIDS έχει τριπλασιστεί τα τελευταία 15 χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η UNICEF. Το AIDS αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου μεταξύ των εφήβων στην Αφρική και τη δεύτερη κύρια αιτία θανάτου μεταξύ των εφήβων σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην πληθυσμιακή ομάδα φορέων του HIV, οι έφηβοι είναι η μόνη ομάδα για την οποία τα ποσοστά θνησιμότητας δεν μειώνονται.

Στην υποσαχάρια Αφρική, την περιοχή με τα υψηλότερα ποσοστά, πλήττονται ως επί το πλείστον τα κορίτσια, αντιπροσωπεύοντας τις 7 στις 10 νέες μολύνσεις στις ηλικίες 15 έως 19 ετών. Ωστόσο, μεταξύ των εφήβων σε αυτή την ηλικιακή ομάδα στην περιοχή, μόλις ο 1 στους 10 κάνει τεστ για τον ιό HIV.

«Είναι ζωτικής σημασίας οι νέοι άνθρωποι που είναι φορείς του ιού HIV να έχουν πρόσβαση σε θεραπεία, φροντίδα και υποστήριξη» δήλωσε ο Craig McClure, επικεφαλής των παγκόσμιων προγραμμάτων της UNICEF κατά του HIV/AIDS, στo Φόρουμ Κριτικής Σκέψης στο Γιοχάνεσμπουργκ σήμερα. «Ταυτόχρονα, εκείνοι που δεν είναι φορείς του HIV πρέπει να έχουν πρόσβαση στη γνώση και στα μέσα που θα τους βοηθήσουν ώστε να παραμείνουν έτσι».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Ενημέρωσης για τα Παιδιά, τους Εφήβους και το AIDS, της UNICEF, λιγότερα από τα μισά παιδιά κάτω των 2 μηνών ελέγχονται για τον ιό HIV. Επίσης, μόνο το 1 στα 3 από τα 2,6 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 15 ετών που ζουν με τον ιό HIV, είναι σε θεραπεία.

 

Εκστρατεία ενημέρωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον HIV AIDS

Εκστρατεία για την πρόληψη του HIV/AIDS και των Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων πραγματοποιεί το ΚΕΕΛΠΝΟ, με ενημερωτικές εκδηλώσεις, προγράμματα δρόμου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και διαδικτυακό εθελοντισμό.

Το θέμα της ενημερωτικής καμπάνιας είναι για τρίτη συνεχή χρονιά η φράση «ΜΗΔΕΝΙΣΕ ΤΟ» μέσω της δημιουργίας διαδικτυακού εθελοντισμού, όπου οι συμμετέχοντες ενημερώνουν ο ένας τον άλλο σχηματίζοντας ένα κίνημα όπου διαχέται η πληροφορία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media).

Στην Αθήνα, δράσεις θα γίνουν για την ενημέρωση ανδρών που κάνουν σεξ με άνδρες, εκδήλωση στο Παιδαγωγικό Τμήμα του ΕΚΠΑ, στο ΙΕΚ «Ακμή» και τον Δήμο Ν. Ηρακλείου. Την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου θα υλοποιηθούν στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Πλατεία Αριστοτέλους σειρά εκδηλώσεων, ενώ την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου θα γίνει θεατρικό δρώμενο στην κεντρική σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου του ΚΘΒΕ.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Απολογισμός

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια διαδικασία διεύρυνσης που θα τον αντιστοιχίσει πολιτικά και οργανωτικά στο 31,5% που πήρε στις πρόσφατες εκλογές. Στόχος είναι να εδραιωθεί ως μια δύναμη της Αριστεράς που θα αποτελεί, ταυτόχρονα, κορμό της προοδευτικής παράταξης.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις