Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νέοι βομβαρδισμοί της Γαλλίας στη Ράκα - πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους

web

Η γαλλική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε εκ νέου τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το προπύργιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, την πόλη Ράκα της βόρειας Συρίας, καταστρέφοντας ένα κέντρο διοίκησης και ένα στρατόπεδο στρατολόγησης και εκπαίδευσης, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Άμυνας

Η γαλλική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε εκ νέου τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το προπύργιο της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, την πόλη Ράκα της βόρειας Συρίας, καταστρέφοντας ένα κέντρο διοίκησης και ένα στρατόπεδο στρατολόγησης και εκπαίδευσης, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Άμυνας.

"Ο γαλλικός στρατός διεξήγαγε για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες αεροπορική επιδρομή κατά του ΙΚ στη Ράκα της Συρίας. "Οι δύο στόχοι επλήγησαν και καταστράφηκαν ταυτόχρονα", αναφέρει η ανακοίνωση. Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε στις 02.30΄ώρα Ελλάδας "από δέκα μαχητικά αεροσκάφη --Rafale και Mirage 2000-- που απογειώθηκαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία" και έριξαν 16 βόμβες, μία αποστολή παρόμοιου σχήματος με αυτές που διεξήχθησαν το βράδυ της Κυριακής.

"Η επιδρομή που πραγματοποιήθηκε σε συντονισμό με τις αμερικανικές δυνάμεις, είχε ως στόχο θέσεις που έχουν ταυτοποιηθεί σε αποστολές αναγνώρισης που είχε διεξαγάγει νωρίτερα η Γαλλία".

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ότι η απάντηση της χώρας θα είναι "ανελέητη" μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής, τις πιο αιματηρές που έχουν σημειωθεί ποτέ στο έδαφός της.

Από την Κυριακή, δέκα γαλλικά καταδιωκτικά αεροσκάφη έριξαν 20 βόμβες στη Ράκα, πρωτεύουσα ντε φάκτο του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου του ΙΚ, και κατέστρεψαν ένα αρχηγείο και ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης του ΙΚ.

Πρόκειται για μια πρωτοφανούς κλίμακας επιδρομή, βάσει του αριθμού των αεροσκαφών που μετέχουν στην επιχείρηση, από τότε που άρχισαν οι γαλλικές επιδρομές κατά του ΙΚ στη Συρία στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οι επιδρομές πληθαίνουν καθώς η γαλλική πολεμική αεροπορία συγκεντρώνει πληροφορίες για τους εν δυνάμει στόχους.

Μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής, οι ΗΠΑ και η Γαλλία αποφάσισαν επίσης να αυξήσουν τη συνεργασία τους στην ανταλλαγή πληροφοριών όσον αφορά τους πιθανούς στόχους.

Η Γαλλία θα εντείνει τις επιχειρήσεις της κατά του ΙΚ στη Συρία χάρη στις πληροφορίες που αποσπά και στην ανάπτυξη σύντομα του αεροπλανοφόρου Σαρλ-ντε-Γκολ στην ανατολική Μεσόγειο, στ΄ανοιχτά της Συρίας και του Λιβάνου, το οποίο θα τριπλασιάσει την ικανότητα των επιχειρήσεών της.

AMΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Χωρίς σχέδιο θα πνιγούμε όλοι

Τελικά τι είναι χειρότερο; Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβεται πίσω από το... λεφτόδεντρο Πέτσα για να αποκρύψει οφθαλμοφανείς ευθύνες στη διαχείριση του κορωνοϊού, των πλημμυρών ή το γεγονός ότι η κυβέρνηση...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις