Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Είχε καταγραφεί στη Λέρο το Συριακό διαβατήριο που εντοπίστηκε στην τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι

Το διαβατήριο που εντοπίστηκε στον τόπο της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λιγο ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας

Το διαβατήριο που εντοπίστηκε στον τόπο της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

O εντοπισμός του αριθμού του διαβατηρίου έγινε μετά από αίτημα των Γαλλικών Αρχών προς όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ελληνικές Αρχές έστειλαν επιπλέον τα δακτυλικά αποτυπώματα και τα στοιχεία που συνοδεύουν την καταγραφή ενός διαβατηρίου. Οι Αρχές επισημαίνουν ότι δεν είναι γνωστό αν τα αποτυπώματα ανήκουν στο άτομο στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε το διαβατήριο στο Παρίσι, καθώς και αν πρόκειται για θύτη ή θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης.

Ολη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Σχετικά με την υπόθεση του Συριακού διαβατηρίου που βρέθηκε στον τόπο του τρομοκρατικού χτυπήματος.

Ανακοινώνουμε ότι ο κάτοχος του διαβατηρίου, είχε περάσει από την Λέρο στις 3/10/2015 όπου και ταυτοποιήθηκε με βάση τους κανόνες της ΕΕ, όπως αυτοί αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό ζήτημα.

Δεν γνωρίζουμε εάν το διαβατήριο ελέγχθηκε από άλλες χώρες από τις οποίες είναι πιθανό να πέρασε ο κάτοχος.

Θα συνεχίσουμε την επίπονη και επίμονη προσπάθεια κάτω από αντίξοες συνθήκες να εξασφαλίζουμε την ασφάλεια της χώρας μας και της Ευρώπης, επιμένοντας στην πλήρη ταυτοποίηση των διερχόμενων μέσω του προσφυγικού ρεύματος".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δεν θα γυρίσουμε πίσω

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογικές αναμετρήσεις, υπάρχει η ανάγκη να συνειδητοποιήσει ο κόσμος της Αριστεράς κάποια πολύ βασικά πράγματα. Το πρώτο: η κυβέρνηση έφτασε ώς εδώ δίνοντας την πιο δύσκολη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο