Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Προθεσμία για τις 14 Δεκεμβρίου πήρε ο Στ. Ψυχάρης

Στις 14 Δεκεμβρίου καταθέτει ο Σταύρος Ψυχάρης για τα δάνεια του ΔΟΛ και των επιχειρήσεών του. Ζήτησε προθεσμία την Πέμπτη, την οποία και έλαβε από τους εισαγγελείς του ΣΔΟΕ. Έτσι, σε ένα μήνα από τώρα θα βρεθεί ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων (Παν. Αθανασίου και Γαληνός Μπρης)...

Στις 14 Δεκεμβρίου καταθέτει ο Σταύρος Ψυχάρης για τα δάνεια του ΔΟΛ και των επιχειρήσεών του. Ζήτησε προθεσμία την Πέμπτη, την οποία και έλαβε από τους εισαγγελείς του ΣΔΟΕ. Έτσι, σε ένα μήνα από τώρα θα βρεθεί ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων (Παν. Αθανασίου και Γαληνός Μπρης), προκειμένου να καταθέσει ανωμοτί, ως ύποπτος, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία για τα υπέρογκα δάνεια στα συγκροτήματα Τύπου, αλλά και για προσωπικό του δάνειο.

Για το ίδιο αδίκημα ελέγχονται ως φυσικοί αυτουργοί περί τα 45 στελέχη των Alpha Bank, Eurobank, Πειραιώς και Εθνικής, που ως μέλη επιτροπών ενέκριναν τα δάνεια των 808.830.190 ευρώ σε 11 μιντιακούς ομίλους - που με τη σειρά τους θα πάρουν τον δρόμο των ελέγχων με σειρά... προτεραιότητας ανά μεγαλύτερη δανειοδότηση. Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται τόσο οι εγγυήσεις, όσο και η εξυπηρέτηση των δανείων αυτών που δόθηκαν από το 2006. Παράλληλα, ελέγχεται και η ζημία που προκάλεσαν τα "θαλασσοδάνεια" στις συστημικές τράπεζες της χώρας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ΔΟΛ έχει εισπράξει δάνεια που φτάνουν τα 198 εκατ. ευρώ. Το σχετικό πόρισμα της ΤτΕ, που έχουν στα χέρια τους οι εισαγγελείς του ΣΔΟΕ, αποτελεί το βασικό εργαλείο στο οποίο θα στηριχθεί η έρευνα, που θα τεκμηριώσει ή όχι την αξιόποινη συμπεριφορά για τα δάνεια των συστημικών τραπεζών στους "βαρόνους" του Τύπου.

Μ. ΚΩ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Χωρίς σχέδιο θα πνιγούμε όλοι

Τελικά τι είναι χειρότερο; Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβεται πίσω από το... λεφτόδεντρο Πέτσα για να αποκρύψει οφθαλμοφανείς ευθύνες στη διαχείριση του κορωνοϊού, των πλημμυρών ή το γεγονός ότι η κυβέρνηση...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις