Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δεσμεύτηκαν περιουσιακά και καταθέσεις γνωστού επιχειρηματία

Περιουσιακά στοιχεία και τραπεζικούς λογαριασμούς που συνδέονται με το όνομα γνωστού επιχειρηματία, δέσμευσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς. Πρόκειται για assets ύψους 100 εκατ. ευρώ, τα οποία και δεσμεύτηκαν κατόπιν έρευνας που εμπλέκει το όνομά του στη λίστα Λαγκάρντ...

Περιουσιακά στοιχεία και τραπεζικούς λογαριασμούς που συνδέονται με το όνομα γνωστού επιχειρηματία, δέσμευσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς. Πρόκειται για assets ύψους 100 εκατ. ευρώ, τα οποία και δεσμεύτηκαν κατόπιν έρευνας που εμπλέκει το όνομά του στη λίστα Λαγκάρντ, για αδικήματα περί καταχραστών του Δημοσίου.

Το όνομα του γνωστού επιχειρηματία συνδέεται τόσο με διάφορες λίστες φοροδιαφυγής και "μαύρου χρήματος" όσο και με τα επισφαλή "θαλασσοδάνεια" στα ΜΜΕ, τα οποία επίσης ελέγχονται από το ΣΔΟΕ. Διασταυρωμένες πληροφορίες θέλουν τους οικονομικούς εισαγγελείς, Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνό Μπρη, να δίνουν την εντολή δέσμευσης, για χρήματα που ο εν λόγω επιχειρηματίας διατηρούσε στην ελβετική τράπεζα HSBC και τα οποία βρέθηκαν στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ. Να σημειωθεί ότι προ διμήνου το πρώην στέλεχος της HSBC Ερβέ Φλατσιανί παρέδωσε στοιχεία στους αρμόδιους εισαγγελείς που μετέβησαν στο Παρίσι, για τους καταθέτες του ελβετικού ιδρύματος.

Όλα δείχνουν πως πρόκειται για τον Δημήτρη Κοντομηνά, τη δέσμευση των καταθέσεων του οποίου ζήτησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών την Πέμπτη. Υπενθυμίζεται ότι βαρύνεται με κατηγορίες και για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Εντούτοις, δεν έχει κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος για την ώρα, καθώς το ΚΕΦΟΜΕΠ συνεχίζει τους ελέγχους του. Του έχει ζητηθεί ωστόσο να προσκομίσει στοιχεία για τη δικαιολόγηση των ποσών που φέρονται να τελούν υπό δέσμευση, κάτι το οποίο δεν έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες.
Για τα μιντιακά "θαλασσοδάνεια" θα κληθούν να έρθουν αντιμέτωποι με τις αρχές το επόμενο διάστημα και άλλα ονόματα που φιγουράρουν ανάμεσα στις προτεραιότητες των ελεγκτών.

ΜΙΝΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Χωρίς σχέδιο θα πνιγούμε όλοι

Τελικά τι είναι χειρότερο; Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρύβεται πίσω από το... λεφτόδεντρο Πέτσα για να αποκρύψει οφθαλμοφανείς ευθύνες στη διαχείριση του κορωνοϊού, των πλημμυρών ή το γεγονός ότι η κυβέρνηση...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις