Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πέθανε ο Γιώργος Ρήγος

Ο Γιώργος Ρήγος, επίτιμος αρεοπαγίτης, συγγραφέας και αρθρογράφος των "Αναγνώσεων" της Αυγής, αδελφός του πανεπιστημιακού Άλκη Ρήγου, έφυγε ξαφνικά χθες από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς. Η τελετή αποχαιρετισμού θα γίνει την Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Γνήσιος εκπρόσωπος

Ο Γιώργος Ρήγος, επίτιμος αρεοπαγίτης, συγγραφέας και αρθρογράφος των "Αναγνώσεων" της Αυγής, αδελφός του πανεπιστημιακού Άλκη Ρήγου, έφυγε ξαφνικά χθες από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς. Η τελετή αποχαιρετισμού θα γίνει την Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Γνήσιος εκπρόσωπος μιας γενιάς εγγράμματων αριστερών δικαστικών, ο Γιώργος Ρήγος είναι μάλιστα δικαστής που έβγαλε αποφάσεις στη δημοτική γλώσσα υπηρέτησε στο δικαστικό σώμα από το 1966 στην Αθήνα, την Ξάνθη, το Ναύπλιο, την Έδεσσα, την Κέρκυρα, την Πάτρα, τον Πειραιά, έγινε αρεοπαγίτης το 1997 και παραιτήθηκε το 2001.

Έγραψε τα βιβλία "Ελευθερία και Γλώσσα" και δύο τόμους υπό τον τίτλο "Απόπειρες Νομικού Προβληματισμού" (εκδ. Γκοβόστης) και συμμετείχε στον συλλογικό τόμο "Συνταγματικές Ελευθερίες στην Πράξη", που περιέλαβε τις εισηγήσεις του ομότιτλου συνεδρίου. Αρθρογραφούσε συχνά σε νομικά περιοδικά για θέματα που αφορούν, εκτός από τις συνταγματικές ελευθερίες, και τον τρόπο που αντιμετωπίζονται δικαστικά οι απεργίες. Είναι γνωστή επίσης η διαφωνία του με την απόφαση για μη αναθεώρηση της δίκης Στακτόπουλου για την υπόθεση Πολκ.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Ξέρουν ήδη ότι χάνουν

  Εχθές η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μαρία Ζαχαράκη έστειλε στο ΕΣΡ επιστολή, με την οποία επιχειρεί να μπλοκάρει τη μετάδοση της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα την Παρασκευή το βράδυ. Το τυπικό ζήτημα είναι ότι ο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο