Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Προκαλεί και πάλι η Ουγγαρία: Στην Ελλάδα να απελαύνονται οι πρόσφυγες που δεν γίνονται δεκτοί σε άλλες χώρες

Σε μια πρωτοφανή δήλωση προχώρησε ο επιτελάρχης του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, σχετικά με την τύχη όσων μεταναστών δεν γίνονται δεκτοί...

Σε μια πρωτοφανή δήλωση προχώρησε ο επιτελάρχης του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, σχετικά με την τύχη όσων μεταναστών δεν γίνονται δεκτοί ως πρόσφυγες στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα, ο Γιάνος Λαζάρ είπε πως οι πρόσφυγες αυτοί δεν πρέπει να επιστρέφουν στην Ουγγαρία, αλλά να απελαύνονται στην Ελλάδα.

Η ουγγρική κυβέρνηση αναμένεται να οδηγήσει την υπόθεση των υποχρεωτικών ποσοστώσεων τις οποίες αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις 28 χώρες - μέλη της στα δικαστήρια, εάν το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας εγκρίνει τη σχετική πρόταση.

Η ψηφοφορία για το αν η Ουγγαρία θα λάβει σχετικά μέτρα θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο, τόνισε ο κ. Λάζαρ.

«Η Ουγγαρία δεν θέλει να δεχθεί κανέναν μετανάστη ο οποίος έχει απορριφθεί και απελαθεί από άλλους. Η άποψή μας είναι ότι πρέπει να απελαθούν στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Λάζαρ, συμπληρώνοντας ότι, εάν εφαρμοστούν τα προτεινόμενα από την Ε.Ε. μέτρα, 40.000 μετανάστες θα πρέπει να μείνουν στο ουγγρικό έδαφος.

Η Σλοβακία ήταν η πρώτη χώρα που προσέφυγε στα διεθνή δικαστήρια κατά των ποσοστώσεων.

Με βάση τους κανονισμούς του Δουβλίνου, η πρώτη χώρα της Ε.Ε. στην οποία εισέρχεται ένας μετανάστης ή πρόσφυγας είναι υπεύθυνη να κρίνει το νόμιμον ή μη της παραμονής του στο έδαφος των 28 χωρών - μελών, με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες γύρω από το άσυλο.

Δείτε όλα τα σχόλια