Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δικαστικός κλοιός για τη Σαββαΐδου

Ποινικά και πειθαρχικά ελεγκτέα για πράξεις και παραλείψεις που ευνοούν μεγαλοκαναλάρχες και εμπλεκόμενους σε υποθέσεις τοκογλυφίας βρίσκεται η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη εναντίον της για παράβαση...

Ποινικά και πειθαρχικά ελεγκτέα για πράξεις και παραλείψεις που ευνοούν μεγαλοκαναλάρχες και εμπλεκόμενους σε υποθέσεις τοκογλυφίας βρίσκεται η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη εναντίον της για παράβαση καθήκοντος στην απόφαση που έλαβε, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, να μεταφερθεί κατά ένα έτος η υποχρέωση των καναλιών να καταβάλλουν μηνιαίως φόρο 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων.

Στη δεύτερη υπόθεση, οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς Γ. Δραγάτσης και Αγγ. Τριανταφύλλου έχουν καλέσει την Κ. Σαββαΐδου να δώσει εξηγήσεις έως την Τρίτη για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας στην απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρ' ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Μάλιστα, η απόφαση φέρεται απλώς να "πάγωσε" επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ' αυτήν ο επανέλεγχος βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

* Εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη έως την Τρίτη για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας σε "πάγωμα" φορολογικού προστίμου 78 εκατομμυρίων

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο