Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Υπό έλεγχο επικίνδυνο φορτίο απορριμμάτων με δεκαπλάσιο επίπεδο ραδιενέργειας από το επιτρεπόμενο

Φωτογραφία αρχείου

Αίσθηση προκαλεί η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με την οποία το πρωί Σαββάτου εντοπίστηκε στον ΧΥΤΑ Φυλής, απορριμματοφόρο προερχόμενο από το Σταθμό Μεταφόρτωσης του Σχιστού, με φορτίο που μετρήθηκε με ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας.

 Αίσθηση προκαλεί η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με την οποία το πρωί Σαββάτου εντοπίστηκε στον ΧΥΤΑ Φυλής, απορριμματοφόρο προερχόμενο από το Σταθμό Μεταφόρτωσης του Σχιστού, με φορτίο που μετρήθηκε με ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας.

 

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Σήμερα, πρωί Σαββάτου, 10 Οκτωβρίου 2015, όχημα του Συνδέσμου, προερχόμενο από το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Σχιστού, προσήλθε στο ΧΥΤΑ της ΟΕΔΑ Φυλής. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην πύλη ραδιενεργών του ΧΥΤΑ, διαπιστώθηκε ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας του φορτίου ήσαν δεκαπλάσια του επιτρεπτού ορίου. Αμέσως οι εργαζόμενοι, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, απομόνωσαν το όχημα σε χώρο εκτός ΧΥΤΑ όπου και παραμένει, προκειμένου να ελεγχθεί από την αρμόδια επιτροπή του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Επικοινωνιακή καραντίνα

Για όσους δεν το έχουν προσέξει, η πολιτική έχει τελειώσει. Στον δημόσιο χώρο δεν υπάρχει αντιπαράθεση, οι αιχμές της κυβέρνησης δεν διασταυρώνονται πουθενά, ούτε με την αντιπολίτευση, ούτε με την κοινωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις