Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μήνυμα ΣΕΒ στη Γαλλία: Οι επιχειρηματίες στηρίζουν πρόγραμμα σταθερότητας, επενδυτικές ευκαιρίες

Η σθεναρή υποστήριξη του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας από τον ιδιωτικό τομέα, που θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις τους για επίτευξη σταθερότητας στην οικονομία και την ανάκαμψη, καθώς και η ύπαρξη σημαντικών ευκαιριών για επενδύσεις στην Ελλάδα, ήταν το διπλό μήνυμα που μετέφερε...

Η σθεναρή υποστήριξη του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας από τον ιδιωτικό τομέα, που θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις τους για επίτευξη σταθερότητας στην οικονομία και την ανάκαμψη, καθώς και η ύπαρξη σημαντικών ευκαιριών για επενδύσεις στην Ελλάδα, ήταν το διπλό μήνυμα που μετέφερε στους Γάλλους βιομηχάνους ο ΣΕΒ.

Ειδικότερα, στη συνάντηση που είχαν χθες ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θ. Φέσσας και ο πρόεδρος του γαλλικού εργοδοτικού συνδέσμου MEDEF, P. Gattaz, στο Παρίσι, επιβεβαιώθηκε η ισχυρή στήριξη των δύο πλευρών στις μεταξύ τους επιχειρηματικές συνεργασίες και στις διασυνοριακές επενδύσεις.

Συμφώνησαν σε ενίσχυση διμερούς εμπορίου, προσέλκυση ξένων επενδύσεων και ανάδειξη νέων επιχειρηματικών συμπράξεων σε Ε.Ε., Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, δεσμευόμενες να υποβάλουν συγκεκριμένο σχέδιο δράσης έως τον Νοέμβριο του 2015 και να αναπτύξουν κοινές δράσεις μετά την πρώτη επισκόπηση προόδου του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας. Παράλληλα θα εργαστούν από κοινού για την προώθηση πολιτικών εντός Ε.Ε., συγκροτώντας κοινή ομάδα εργασίας για τη διαμόρφωση προτάσεων αμοιβαίου ενδιαφέροντος που θα παρουσιαστούν αρχικά τον Δεκέμβριο του 2015 και εν συνεχεία στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. και στους εκπροσώπους των κυβερνήσεων.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στουρνάρας μαινόμενος

Ο κεντρικός μας τραπεζίτης Γ. Στουρνάρας βγήκε χθες στο πρακτορείο Bloomberg και είπε ότι χρειάζονται συντονισμένα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης των οικονομιών, διότι αλλιώς η Ευρώπη θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση χρέους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις