Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κινητοποιήσεις αύριο στα πλοία της γραμμής Ελλάδα - Ιταλία

Σε συνδικαλιστική παρέμβαση θα προχωρήσουν τα ναυτεργατικά σωματεία αύριο στο λιμάνι της Πάτρας, ως διαμαρτυρία ενάντια στην υπουργική απόφαση σχετικά με τις οργανικές συνθέσεις των πλοίων υπό ελληνική σημαία που πραγματοποιούν τα δρομολόγια της γραμμής Πάτρα - Ιταλία

Σε συνδικαλιστική παρέμβαση θα προχωρήσουν τα ναυτεργατικά σωματεία αύριο στο λιμάνι της Πάτρας, ως διαμαρτυρία ενάντια στην υπουργική απόφαση σχετικά με τις οργανικές συνθέσεις των πλοίων υπό ελληνική σημαία που πραγματοποιούν τα δρομολόγια της γραμμής Πάτρα - Ιταλία.

Οι σχετικές αποφάσεις εκδόθηκαν στις 5-7-2013 για τα έξι υπό ελληνική σημαία πλοία της γραμμής (Superfast I, Superfast II, Superfast ΧΙ, Superfast XII, Κρήτη ΙΙ, Hellenic Spirit).

Όπως καταγγέλλουν οι ναυτεργάτες, η εφαρμογή αυτής της υπουργικής απόφασης δίνει τη δυνατότητα στους εφοπλιστές να καθορίζουν εκείνοι τη σύνθεση των πληρωμάτων, χωρίς να δεσμεύονται από συλλογικές συμβάσεις και με ναυτικούς χωρίς ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Παράλληλα, γίνεται λόγος για παραβίαση της διεθνούς σύμβασης 180, στην οποία καθορίζονται οι ώρες εργασίας και ανάπαυσης.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται πως ο πλοιοκτήτης θα καθορίζει τη σύνθεση των πληρωμάτων κατά την κρίση του, ανάλογο με τον αριθμό των επιβατών, των μέσων που χρησιμοποιούνται στο πλοίο, των υπηρεσιών που παρέχονται και των μεθόδων εργασίας που εφαρμόζονται.

Δείτε όλα τα σχόλια