Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μαλαισία: Ανετράπη πλεούμενο με 70 μετανάστες - τουλάχιστον 14 νεκροί

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι πνίγηκαν - σύμφωνα με αξιωματούχο - στα Στενά της Μάλακα, όταν ένα αυτοσχέδιο πλεούμενο που μετέφερε περίπου 70 μετανάστες...

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι πνίγηκαν - σύμφωνα με αξιωματούχο - στα Στενά της Μάλακα, όταν ένα αυτοσχέδιο πλεούμενο που μετέφερε περίπου 70 μετανάστες, ανατράπηκε νωρίτερα σήμερα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Μαλαισίας.

Το πλοίο βυθίστηκε εν μέσω θαλασσοταραχής στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Μαλαισίας, κοντά στην πόλη Σάμπακ Μπέρναμ, στην πολιτεία Σελανγκόρ. Αλιείς διέσωσαν 15 ανθρώπους και περισυνέλεξαν 14 σορούς, εκ των οποίων οι 13 ανήκαν σε γυναίκες.

Το πλοίο μπορούσε βάσει του μεγέθους του να μεταφέρει περίπου 70 επιβάτες, αλλά αλιείς δήλωσαν ότι στο σκάφος μπορεί να επέβαιναν έως και 100 άνθρωποι.

«Δεν γνωρίζουμε αν οι επιζώντες προσπαθούσαν να έρθουν στην Μαλαισία ή να φύγουν παράνομα από την Μαλαισία», δήλωσε αξιωματούχος.

Η Μαλαισία, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της νοτιοανατολικής Ασίας, προσελκύει οικονομικούς μετανάστες από γειτονικές χώρες, όπως η Ινδονησία, το Μπαγκλαντές και η Μιανμάρ.

Τουλάχιστον δύο εκατομμύρια παράτυποι μετανάστες, στην πλειονότητά τους από την Ινδονησία, εργάζονται στην Μαλαισία, σύμφωνα με υπολογισμούς.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό πρακτορείο

Δείτε όλα τα σχόλια