Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πέθανε ο Νίκος Μαρουλάκης

Αθόρυβα έφυγε από τη ζωή την Κυριακή ο Νίκος Μαρουλάκης, προικισμένος σκιτσογράφος και γελοιογράφος, "πατέρας" της Φρουτοπίας και της Πιπίτσας, αλλά και πολλών άλλων χάρτινων ηρώων... Ο Νίκος Μαρουλάκης γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Κερατσίνι...

Αθόρυβα έφυγε από τη ζωή την Κυριακή ο Νίκος Μαρουλάκης, προικισμένος σκιτσογράφος και γελοιογράφος, "πατέρας" της Φρουτοπίας και της Πιπίτσας, αλλά και πολλών άλλων χάρτινων ηρώων...

Ο Νίκος Μαρουλάκης γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Κερατσίνι. Από το 1960 ασχολήθηκε με τη γελοιογραφία, δημοσιεύοντας σκίτσα του στον "Ταχυδρόμο", στις "Εικόνες" κ.ά., αλλά και σε διεθνή περιοδικά ("Pardon", "Lui", "She", "Stern", "Freundin", "Für Sie", "Auto", "Frankfurte Rundschau", "Die Zeit", "Tip" κ.α.).

Το πρώτο του παιδικό βιβλίο, "Αυγουστίνος, η φάλαινα θαύμα", με κείμενο και εικόνες του ίδιου, εκδίδεται το 1979 για να ακολουθήσουν "Το μαγικό τσουκάλι", "Οι πιο μικροί μας φίλοι", "Το τσίρκο Ραμπίνο" και "Ο κύριος Σαρανταποδαρούσας". Συγχρόνως ασχολήθηκε και με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων (πάνω από 200) και με κόμικς.

Έκανε πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και τη Γερμανία, ενώ έλαβε μέρος σε αρκετές διεθνείς εκθέσεις γελοιογραφίας. Είχε βραβευτεί στη Διεθνή Έκθεση Γελοιογραφίας του Βερολίνου, του Τόκιο και του Vercelli της Ιταλίας.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Η κηδεία του έγινε τη Δευτέρα στο νεκροταφείο Σχιστού.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΑΜΚΑ μόνο για Έλληνες

Δεν είχαν πει φυσικά πριν τις εκλογές ότι θα καταργήσουν τον ΑΜΚΑ για τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο. Πρώτον, για να μην αποξενωθούν από μια ομάδα φιλελεύθερων ψηφοφόρων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο