Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νέα επίθεση από τη Ζ. Κωνσταντοπούλου

“Κάποιοι όχι απλώς δεν είναι 'κάθε λέξη του Συντάγματος', αλλά έχουν τόσο βαθιά περιφρόνηση για τη συνταγματική νομιμότητα, που δεν ορρωδούν προ ουδενός. Γι' αυτό και διαλύουν διά μιας κυβέρνηση, κόμμα και Βουλή” απάντησε η Ζ. Κωνσταντοπούλου υποστηρίζοντας ότι...

"Κάποιοι όχι απλώς δεν είναι 'κάθε λέξη του Συντάγματος', αλλά έχουν τόσο βαθιά περιφρόνηση για τη συνταγματική νομιμότητα, που δεν ορρωδούν προ ουδενός. Γι' αυτό και διαλύουν διά μιας κυβέρνηση, κόμμα και Βουλή" απάντησε η Ζ. Κωνσταντοπούλου υποστηρίζοντας ότι "είναι θλιβερό και προκλητικό να μιλά για 'γελοιοποίηση των θεσμών, περιφρόνηση για τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και τους θεσμικούς παράγοντες' αλλά και... για 'απελθούσα πρόεδρο της Βουλής' η άρτι παραιτηθείσα κυβέρνηση των τεσσάρων κατεπειγόντων μνημονιακών νομοσχεδίων".

"Η πρόεδρος της Βουλής εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά της μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου. Δεν υπάρχει 'απελθούσα πρόεδρος', αλλά απελθούσα κυβέρνηση, η οποία έχει άλλωστε αποχωρήσει και από τις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ" σύμφωνα με τη Ζ. Κωνσταντοπούλου που θεωρεί πως "είναι άλλο η θεσμική συνεννόηση της τρίτης πολιτειακής παράγοντος με τον τέταρτο πολιτειακό παράγοντα και άλλο η σύμπραξη, για την οποία μπορεί ακέραια να υπερηφανεύεται η προσχωρήσασα στο μνημονιακό μπλοκ κυβέρνηση".

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Απολογισμός

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια διαδικασία διεύρυνσης που θα τον αντιστοιχίσει πολιτικά και οργανωτικά στο 31,5% που πήρε στις πρόσφατες εκλογές. Στόχος είναι να εδραιωθεί ως μια δύναμη της Αριστεράς που θα αποτελεί, ταυτόχρονα, κορμό της προοδευτικής παράταξης.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις